Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:03:41

Чернігівська міська рада обрала першого заступника міського голови

06.03.2014   16:46

6 березня продовжила свою роботу 39 сесія Чернігівської міської ради 6 скликання. Після затвердження порядку денного депутат міської ради Ігор Москаленко повідомив про розформування депутатської фракції "Партії регіонів" у Чернігівській міській раді 6 скликання відповідно до заяв депутатів міської ради.

Микола Миргородський

Микола Миргородський

І. Москаленко також проголосив про утворення депутатської групи "Чернігів" у складі: Касаткіна Т,І., Вакуленко С.В., Купцов В.В., Купріяненко В.П., Стах А.Ю., Шеремет О.С., Москаленко І.І., Шкурат О.В., Богаченко Ю.В., Скоробагатько Л.І., Шкінь О.М. Головою депутатської групи "Чернігів" обрано депутата міської ради Олега Шеремета. Метою діяльності та завданнями депутатської групи "Чернігів" є розвиток місцевого самоврядування, сталий економічний, соціальний розвиток територіальної громади м. Чернігова.

Міський голова Олександр Соколов повідомив про звільнення з 5 березня з посади першого заступника міського голови Сергія Андроса згідно з його заявою. За пропозицією О. Соколова відповідно до чинного законодавства депутати розглянули кандидатуру Миколи Миргородського й обрали його на посаду першого заступника міського голови кількістю 35 голосів.

Міська рада внесла зміни до свого рішення про утворення виконавчого комітету міської ради, відповідно до яких зі складу виконкому виведені Олег Шеремет і Сергій Андрос. Цим же рішенням затверджені нові члени виконавчого комітету міської ради Владислав Кухар та Микола Миргородський.

Міська рада затвердила звіт про виконання міського бюджету за 2013 рік та внесла зміни і доповнення до міського бюджету на 2014 рік.

Депутати одностайно прийняли Програму профілактики і лікування артеріальної гіпертензії, попередження смертності та інвалідності населення внаслідок серцево-судинних захворювань у м. Чернігові на період до 2016 року, розробленої управлінням охорони здоров'я міської ради. Програма має на меті зниження захворюваності населення міста на артеріальну гіпертензію, ішемічну хворобу серця, смертності від ускладнень артеріальної гіпертензії (інфаркт міокарда), підвищення тривалості життя хворих на серцево-судинні захворювання.

За інформацією управління охорони здоров'я міської ради, щорічно у місті реєструється 400-500 випадків гострого інфаркту міокарду та понад 800 випадків мозкового інсульту з гіпертонією, а помирає від серцево-судинних захворювань понад 2 тис. людей, 11 % з них – у працездатному віці. Зберігаються високі показники інвалідизації хворих на серцево-судинні захворювання. Загальний орієнтовний обсяг фінансових ресурсів для реалізації Програми з місцевого бюджету складає 298,5 тис. грн., у тому числі: кожного року по 99,5 тис. грн.

Крім того, депутати внесли зміни до ряду міських Програм, серед яких: Програма покращення покриття доріг та проїздів у житловій забудові м. Чернігова на 2012-2016 роки, Програма поліпшення екологічного стану м. Чернігова на 2011-2015 роки, Програма організації дорожнього руху на автомобільних дорогах, вулицях міста Чернігова на 2008-2014 роки, Програма освітлення м. Чернігова на 2013-2014 роки.

Депутати також розглянули земельні й інші питання.

 

Довідково:

Миргородський Микола Миколайович:
місце народження: Чернігівська область, Ніжинський район, с. Дуболугівка, дата народження: 1 січня 1958 року.
Освіта – повна вища, Харківський юридичний інститут, спеціальність "правознавство", кваліфікація - юрист.
Загальний стаж роботи – понад 37 років, з них стаж державної служби та служби в ОМС – понад 34 роки.
До цього часу працював помічником-консультантом народного депутата України Дубіля В.О.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини