Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 11:43:09

Партія регіонів вважає неприпустимими провокаційні заяви лідерів опозиції, свідомо спрямовані на подальшу ескалацію громадянського протистояння, загострення суспільно-політичної ситуації.

17.02.2014   16:03Агенцiя

Заява прес-служби Партії регіонів

Чергове «народне віче» 16 лютого ознаменувалося проголошенням чергового ультиматуму, чергового так званого «мирного наступу», «тиску», «удару». У своїх виступах вожді майдану закликали своїх прихильників до радикальних дій, пообіцяли нові вуличні заворушення у разі невиконання їхніх вимог Верховною Радою України. Вимога у опозиції все та ж – у порушення всіх можливих регламентних і конституційних норм за допомогою одного-єдиного голосування змінити Конституцію України.

Передбачений законом правовий механізм поетапного внесення змін до Основного закону України опозицію не влаштовує. Немов примхливі діти, її вожді впадають в істерику, хочуть усе і відразу. Трагедія України в тому, що «дитячі капризи й істерики» опозиції обертаються для держави зовсім «недитячими» наслідками – країна втягнута в хаос гостроконфліктного громадянського протистояння, поставлено під загрозу стабільне функціонування національної економіки, серйозний удар по добробуту кожної сім'ї завдає стресове зниження курсу національної валюти.

Щодня непомірно високу ціну країна платить за майданне політичне шоу, за чергові «вигадки» і «примхи» опозиціонерів, які рвуться до влади.
При цьому особливо цинічними виглядають їхні потуги прикрити свої примхи й особисті кар'єрні амбіції «волею народу», «мандатом майдану», подати зміну Конституції як акт народного волевиявлення. У цьому зв'язку хотілося б знову настійно нагадати майданним вождям, які явно загралися, – ніхто і ніколи не уповноважував ні майдан, ні його поводирів представляти інтереси всього народу України.

Лідери опозиції явно помиляються, якщо вважають, що їх істеричні заклики «воювати до кінця, стояти до перемоги» знаходять належний відгук у розсудливих громадян нашої країни, а примітивні майданні речівки не викликають нічого, крім поблажливої усмішки та співчуття. Та й для присутніх на майдані актуальний інший порядок, в якому немає місця кар'єрним прагненням вождів. Людей цікавлять питання європейського майбутнього України, а не питання зміни Конституції – тобто працевлаштування трьох усім відомих опозиціонерів, кожен із яких прагне завчасно підготувати для себе престижне крісло.

З майданної трибуни проголошені наміри опозиції вчинити максимально можливий, у тому числі силовий тиск на політичних опонентів, змусити (!!!) представників парламентської більшості своїми голосами підтримати внесення змін до Конституції України.

Тобто, називаючи все своїми іменами, опозиція готується організувати в сесійній залі Верховної Ради України і по зовнішньому периметру парламенту свавільний шабаш, який ще не мав аналогів в історії вітчизняного парламентаризму.

Їй що б там не було необхідно продемонструвати своїм явно розчарованим майданним прихильникам свою дієздатність, розвіяти звинувачення в кулуарних домовленостях із владою, бездіяльності та здачі інтересів майдану. Щоб відповідати протестній хвилі, опозиційним депутатам потрібна своя «вулиця Грушевського», потрібні свої «барикади» і «коктейлі Молотова».

Як обіцяють в опозиційних колах, парламентський погром, який супроводжував ратифікацію харківських угод у 2010 році, порівняно з наміченими «маневрами», видаватиметься легкою розминкою.
Враховуючи те, що серед призвідників і виконавців всього цього «дійства» значаться такі широко відомі екстремісти, як Парубій, країна може очікувати від них всього чого завгодно – від димових шашок до бойових гранат.

Ми впевнені, що європейські парламентарії будуть дуже здивовані, коли побачать прояви тероризму у своїх партнерів, і, нарешті, усвідомлять, наскільки далека українська опозиція від європейських стандартів парламентаризму, демократичних практик цивілізованого вирішення політичних конфліктів.

Партія регіонів вважає своїм обов'язком застерегти опозиціонерів, які вийшли «на стежку війни», від необдуманих і поспішних дій, переоцінки власних сил та можливостей. Хотіли б охолодити запал войовничих лідерів, які заявляють про готовність підставити власний лоб під кулі. Напевно, варто було б знайти краще застосування своєї персони, використовувати свої розумові здібності на благо України, а не власного іміджу та самопіару.

Хочемо нагадати опозиції, що навіть у найбільш пікові дні протистояння, коли вулиці Києва перетворювалися на арену повномасштабних бойових дій, парламент залишався публічним майданчиком для організації цивілізованої політичної дискусії, прийняття необхідних для країни рішень.
Вважаємо неприпустимим позбавляти Верховну Раду її миротворчого статусу, перетворювати на полігон для опозиційних маневрів.

У розв'язаній опозицією парламентській війні не буде переможців. Зате вже сьогодні можна передбачити, хто програє у цій «битві», – програє Україна.

Партія регіонів не дозволить опозиції перетворити парламент на чергове вогнище суспільно-політичної дестабілізації, ще одну «гарячу точку» на карті України. Партія регіонів залишається вірна своїм принципам і раніше заявленим цілям. Зробить усе від неї залежне для продовження конструктивного політичного діалогу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини