Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:10:03

Боротьба з корупцією – один з основних напрямків діяльності прокуратури області

14.02.2014   09:59

Відповідно до вимог наказу Генерального прокурора України організація роботи з питань запобігання і протидії корупції є пріоритетним напрямом діяльності органів прокуратури.

Зважаючи на це прокуратурою Чернігівської області систематично проводиться координація роботи правоохоронних органів по попередженню, виявленню, припиненню корупційних правопорушень, притягненню винних осіб до передбаченої законом відповідальності, відшкодування завданих збитків.

Так, упродовж 2013 року правоохоронними органами області до суду направлено 34 обвинувальні акти про злочини з ознаками корупції, 29 з яких за фактом отримання неправомірної вигоди, 4 – розтрати майна, 1 – зловживання владою. До кримінальної відповідальності притягнуто 37 осіб.

Найбільша викрита сума неправомірної вигоди становить 64 тис. грн., яку отримав вже колишній голова однієї з районних державних адміністрацій за надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. У вказаному провадженні ухвалено обвинувальний вирок з призначенням реального покарання у виді позбавлення волі.

Також до суду передано обвинувальний акт щодо судді одного з районних судів, який спільно з адвокатом одержав від обвинуваченого 30 тис. грн. за постановлення щодо нього виправдувального вироку (триває судовий розгляд).

Що ж до адміністративної корупції, протягом минулого року складено 45 протоколів про корупційні правопорушення, з яких 13 – працівниками прокуратури, 23 – співробітниками управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС, 9 – відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ.

За результатами їх судового розгляду 36 осіб притягнуто до відповідальності з накладенням штрафу на загальну суму близько 37 тис. грн.

Серед них 11 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 5 державних службовців, 8 співробітників контролюючих та правоохоронних органів (5 – міліції, 1 – цивільного захисту, 2 – санепідемстанції), 12 інших суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення.

Із числа притягнутих до адміністративної відповідальності із займаних посад на цей час звільнено 23 особи, з яких 7 – за скоєння корупційних правопорушень.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини