Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:04:54

Юстиція нагадує, що громадські організації мають привести свої статути відповідно до нового законодаства

10.12.2013   14:10Агенцiя

З 1 січня 2013 року вступив в силу Закон України "Про громадські об'єднання" (далі - Закон), який регулює створення та діяльність громадських об'єднань.

Зважаючи на це, передбачається, що статути громадських організацій, спілок громадських організацій, які зареєстровані до 1 січня 2013 року мають бути приведені у відповідність до Закону упродовж п'яти років із дня введення його в дію. Реєстрація змін до статуту (положення), пов'язаних із введенням Закону в дію, здійснюється без справляння плати за реєстраційні дії упродовж п'яти років з дня введення Закону в дію.

Зареєстроване громадське об'єднання вносить зміни до статуту громадського об'єднання в порядку, визначеному статутом цього об'єднання, з урахуванням норм цього Закону.

Для цього необхідно:
1) прийняти рішення про скликання вищого керівного органу управління громадського об'єднання;
2) провести засідання вищого керівного органу управління громадського об'єднання;
3) розглянути питання внесення змін до статуту та доповнити статут відомостями, наявність яких визначає стаття 11 Закону.

Відповідно до пункту 6 статті 14 Закону зареєстроване громадське об'єднання для повідомлення про зміни до статуту подає (надсилає) до уповноваженого органу з питань реєстрації такі документи:
1) заяву довільної форми;
2) заповнену реєстраційну картку про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;
3) примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення вищого органу управління громадського об'єднання(Загальні збори, Конференція та ін.) про внесення змін до статуту, прийнятого в порядку, визначеному статутом громадського об'єднання, та оформленого з дотриманням частини другої статті 9 Закону;
4) засвідчений печаткою громадського об'єднання примірник оригіналу або нотаріально засвідчену копію протоколу засідання керівного органу громадського об'єднання(Правління, Рада та ін..), на якому відповідно до статуту було скликано засідання вищого органу управління;
5) два примірники статуту з внесеними змінами;
6) примірник оригіналу (дублікат) статуту.
Повідомлення та вищеперелічені документи про зміни до статутів громадських організацій приймаються Сектором легалізації об’єднань громадян реєстраційної служби Чернігівського міського управління юстиції, що знаходиться за адресою: місто Чернігів, вулиця Любецька, 40-А, телефон 651-537.

За повідомленням сектору легалізації об’єднань громадян реєстраційної служби Чернігівського міського управління юстиції

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.