Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:46:15

Ніжинські студенти вийшли на мітинг у підтримку євроінтеграції

28.11.2013   22:02Агенцiя

З самісінького ранку більше сотні студентів НДУ вийшли на студентський страйк на підтримку євроінтеграції України.

Біля нового корпусу університету на підтримку страйку прийшли й студентки й студенти більшості факультетів. У руках мітингарі тримали виготовлені власноруч плакати з надписами «Україна – це Європа», «Європа – це ми», «Кохайтеся, чорноброві, та не з москалями», «Молодь нації – за євроінтеграцію».

Страйк проходив під прапорами України і Європейського союзу, та національною й державною символікою. Жодних прапорів політичних партій на мітингу не було.

Представники страйкового комітету зачитали резолюцію зібрання – студенти НДУ оголосили дводенний страйк 28 та 29 листопада на підтримку всеукраїнського студентського страйку за євроінтеграцію. За резолюцію зборів проголосували одноголосно всі присутні страйкарі. Після чого, найактивніші мітингувальники вручили «затверджену» резолюцію ректорові ніжинського університету.

Хоча жодної політичної символіки на мітингу не було, та ректор усе одно говорив, що студентів на ніжинський «майдан» привела якась політична сила. Він наголошував, що мітингарі ще досить юні й нічого не розуміють із того, що відбувається навколо. А також сказав, що на подібні мітинги кожен повинен виходити з власної волі, а не щоб хтось приводив.

Студенти ж говорили -  їх об’єднало прагнення, щоб Україна стала повноцінною європейською, сучасною та правовою країною. А також наголосили, що вони вийшли на мітинг із особистого вибору й ніхто їх не змушував та не умовляв приходити.

Із уже звичного євромайданівського „Чорні брови, карі очі – я до Путіна не хочу!” почали свої виступи дівчата-страйкарки.

Студенти розповіли, що навколо їхнього страйку ходять вже недобрі чутки. Вони говорять, що злі язики переконують усіх, що студенти вийшли на мітинг лише задля того, щоб прогуляти пари. Проте, студколектив запевнив, що вони готові відпрацьовувати всі «енки» та навчатись ще наполегливіше, щоб наздогнати пропущений матеріал.

«Ми повинні показати, що люди, які вийшли на страйк – це свідомі, організовані, відповідальні студенти, які здатні добре вчитися, але можуть і вийти на захист свого вибору», — звернулася до всіх присутніх представниця страйкового комітету.

Студенти наголосили, що вільний вибір кожного з них, вибір освіченого громадянина самостійної України – у родині європейських народів, і ще раз закликали студентів та усіх небайдужих ніжинців виходити на акції вияву громадянської позиції на вулицях міста.

 

Відео з соціальної мережі групи Євромайдан.Ніжин

 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.