Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:29:58

Координацію зусиль всіх відповідних служб - на забезпечення захисту прав дітей

01.10.2013   12:31

Питання якісного супроводження прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу та здійснення контролю за додержанням законодавства про працю неповнолітніх розглянули учасники чергового засідання координаційної ради у справах дітей, яке 30 вересня провів в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика.

Звертаючись до присутніх, Юрій Музика підкреслив: «Глава держави Віктор Янукович наголошує на тому, що кожна дитина має жити у своїй родині, у своєму домі. Це стосується і тих дітей, які з різних життєвих обставин життя втратили піклування рідних батьків».

З цією метою, за його словами, в області відбувається активний процес розвитку форм сімейного виховання посиротілих дітей, результатом якого сьогодні є забезпечення права на виховання в сімейному оточенні більше двом тисячам дітей.

З кожним роком збільшується кількість дітей, які знаходять родинне тепло і затишок у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. У порівнянні з 2008 роком кількість дітей, які виховуються у цих формах сімейного виховання збільшилась у 3,7 разів, з 108 до 400 осіб.

На даний час в області функціонує 204 прийомні сім’ї та 13 дитячих будинків сімейного типу.

На кожному етапі свого функціонування ці сім’ї переживають ті чи інші труднощі, пов’язані з проблемами адаптації дитини в сім’ї, її негативним життєвим досвідом, спадковістю, віковими особливостями та іншими проблемами. Для цього за кожною такою сім’єю закріплюється соціальний працівник, який надає їй професійну допомогу впродовж усього часу перебування дитини в сім’ї.

Про те, яка робота проводиться в напрямку супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу присутніх поінформувала директор обласного центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді Алла Кот.

Представники територіальної державної інспекції з питань праці та обласного центру зайнятості розповіли під час засідання про дотримання вимог законодавства працевлаштування неповнолітніх в області.

За результатами засідання готується відповідне протокольне рішення.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини