Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:46:44

У Чернігові створено два центри первинної медико-санітарної допомоги

01.10.2013   08:12

У Чернігові створено два центри первинної медико-санітарної допомоги. Відповідне рішення прийнято під час чергової сесії міської ради.

Згідно з прийнятим документом, центри створені як комунальні заклади, і затверджено їх статути. Управлінню охорони здоров'я міської ради доручено, у зв'язку з реформуванням, затвердити штатні розписи закладів на 2013 і 2014 роки.

Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 надаватиме допомогу жителям Новозаводського району міста (його місцезнаходження – вул. Пирогова, 15 – приміщення дитячої поліклініки №1). Орієнтовно центр обслуговуватиме 150 тис. жителів міста.

Центр первинної медико-санітарної допомоги №2 надаватиме допомогу жителям Деснянського району та частини вулиць Новозаводського району міста (місцезнаходження – вул. Рокосовського, 47 – приміщення дитячої поліклініки № 2). Орієнтовна кількість населення – 146 тис. осіб.

У своєму виступі начальник управління охорони здоров'я міської ради Юрій Бойко наголосив на необхідності прийняття рішення, оскільки центри первинної медико-санітарної допомоги стануть єдиними закладами, що надають первинну медичну допомогу і фінансуються з міського бюджету. Основною метою реформи, за його словами, є підвищення ефективності та доступності медичних послуг.

Окремі депутати пропонували відтермінувати розгляд цього питання, оскільки вони не знайшли схвальних відгуків щодо запропонованих змін у лікарів.

Натомість міський голова Олександр Соколов підкреслив, що прийняття цього рішення є вкрай необхідним, оскільки воно враховуватиметься при фінансуванні медицини міста наступного року. Також зазначив, що робоча група вивчала досвід проведення реформування медицини у пілотних областях та інших містах. "Запропонований варіант є найоптимальнішим, але не йти у ногу з усією країною ми не можемо", - наголосив міський голова. Він додав, що на Чернігівщині міста обласного підпорядкування вже ухвалили відповідні рішення.

"За" під час прийняття рішення проголосували 28 депутатів міської ради, "проти" – 9, "утрималися" – 4.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.