Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:50:07

Володимир Лещенко: в населених пунктах Чернігівщини проходять збори громадян, на яких приймаються рішення з ініціювання всеукраїнського референдуму

24.08.2013   11:19Агенцiя

Як не стати сировинним придатком Євросоюзу

23 серпня в Дискусійному клубі “Експертна думка” відбулася прес-конференція першого секретаря Чернігівського обкому Компартії України Володимира Лещенка, в ході якої він висловив своє бачення незалежності України та обгрунтував необхідність проведення Всеукраїнського референдуму з питання вступу України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан, Російської Федерації.

Під час спілкування з журналістами Володимир Лещенко наголосив, що демократія, тобто влада народу, в Україні була раніше, до 1991 року, а зараз у нас – олігархія, адже країною управляє невелика група найбагатших людей. Щодо реформ, які проводяться в країні впродовж останніх двох десятиліть, то головне їх завдання, яке полягає в покращенні життя громадян України, не виконується, а відбувається протилежне – стає тільки гірше.

За 22 роки незалежності наша країна, за словами головного комуніста області, перетворилася на сировинний придаток Європейського союзу, адже частка готових товарів, що вивозяться в єврозону, становить менше 20% від всього експорту в цей регіон, решта – сировина. У той же час, частка готових товарів експортованих до країн Митного союзу становить 60%. Ці цифри, на думку Володимира Лещенка, говорять самі за себе.

Він вважає, що підписання угоди про асоціацію надасть можливість Європейському союзу отримати вільний доступ до ресурсів країни, адже “завдання ЄС – відкрити наші кордони”. Також в ході євроінтеграції Україні доведеться змінити життєвий, господарський, економічний устрій всередині країни. Міняти доведеться все від ширини тротуарів і залізничної колії до напруги в електромережі (у нас – 220 вольт, у країнах ЄС – 230), тобто вкласти потрібно надзвичайно великі кошти, а перших прибутків можна очікувати лише через 10-15 років. Доведеться підвищувати тарифи для населення на електроенергію і газ. Молоко та інші продукти харчування, вироблені в особистих підсобних господарствах сільських мешканців продавати переробним підприємствам та на ринках буде заборонено. У той же час, при вступі до Митного союзу, кардинально змінювати нічого не треба.

За словами Володимира Лещенка, за євроінтеграцію виступають олігархи, чиї награбовані у народу капітали зосереджені за кордоном, та буржуазні політичні партії, які їх обслуговують, причому незалежно від того, чи вони знаходяться при владі, чи тимчасово – в лавах буржуазної опозиції.

Результати народного референдуму КПУ, що проводився два роки тому, та офіційних соціологічних досліджень, демонструють прагнення більшості наших громадян потрапити до Митного союзу.

Володимир Лещенко також повідомив про те, що за розрахунками провідних вітчизняних економістів і установ приєднання України до Митного союзу щороку даватиме нашій країні близько 9 мільярдів доларів США прибутків, а підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом призведе до щорічних збитків в розмірі 2 мільярдів доларів.

Виходячи з цього інтеграційний вектор України має вирішувати не купка людей при владі, а народ. Принцип народовладдя зафіксований в Конституції України. В статті 5 чітко зазначено, що носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ.

Володимир Лещенко проінформував також про те, що останнім часом в населених пунктах області, як і по всій Україні, проходять збори громадян, на яких приймаються рішення з ініціювання всеукраїнського референдуму з питання вступу нашої країни до Митного союзу. Люди вимагають від Президента України проголосити своїм указом проведення такого референдуму.

Компартія України, як єдина політична сила, що захищає в Україні народовладдя, допоможе ініціативній групі з проведення всеукраїнського референдуму в його організаційному та юридичному забезпеченні.

На запитання журналістів, чи буде секретар обкому святкувати День Незалежності, Лещенко відповів, що позитивних результатів цієї незалежності поки-що немає, переважна більшість людей, на жаль, живе погано. Тому святкувати нічого. В його сім’ї стало традицією 24 серпня копати на своєму городі картоплю.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини