Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 9 травня, 02:50:56

Чернігівська делегація взяла участь у святкуванні 1025-річчя хрещення Київської Русі

27.07.2013   12:36

Делегація Чернігівської області на чолі з в. о. голови облдержадміністрації Миколою Стрільцем 26 липня взяла участь в урочистостях з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі, що пройшли у Національному палаці мистецтв “Україна”. Також Чернігівщину представили голова обласної ради Анатолій Мельник та Чернігівський міський голова Олександр Соколов.

Президент України Віктор Янукович звернувся до присутніх з вітальним словом, у якому наголосив, що прийняття християнства як державної релігії було доленосним історичним актом, який вивів Київську Русь на новий цивілізаційний рівень.

“Важко переоцінити вплив православного християнства на суспільну мораль і правову свідомість наших пращурів”, – сказав Глава держави.

Він відзначив, що українська духовна культура завжди демонструвала і продовжує демонструвати толерантне ставлення до інших культур і релігій, ініціювала й ініціює вагомий, взаємозбагачувальний, безперервний культурний діалог зі світом.

“Спільні риси в культурах багатьох європейських народів дають право говорити про європейську ідентичність, яка за своєю суттю є християнською, та стверджувати, що українці – її носії”, – сказав Віктор Янукович.

За словами Президента, без української ікони, української церковно-храмової архітектури, українського хорового співу та українського чернецтва неповним є уявлення про європейську цивілізацію.

“В Україні діє близько 37 тисяч релігійних організацій 55 віросповідних напрямків. Безумовно, таке релігійне різнобарв’я обумовлює проведення виваженої державної політики в духовній сфері з метою консолідації всіх релігійних груп, утвердження суспільно-політичної стабільності, забезпечення конституційних прав”, – сказав Глава держави.

Віктор Янукович високо оцінив рівень співпраці між різними релігійними спільнотами.

“Передусім це стосується діяльності Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. Її досвід діалогу, здатність знаходження спільних позицій зі складних питань заслуговують на найвищу повагу. З вдячністю ми сприймаємо її міжнародну активність”, – підкреслив Президент.

Після офіційної частини учасники зібрання переглянули святковий концерт на духовну тематику.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини