Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:43:00

На черговій сесії Прилуцької міської ради

27.07.2013   11:38Агенцiя

Про нарахування орендної плати за користування земельними ділянками 25 липня відбулася чергова 49 сесія міської ради, під якої було розглянуто 19 питань та дві заяви депутатів.

З метою зменшення негативного впливу на землевласників та користувачів земель м.Прилуки в умовах світової фінансової кризи, міська рада внесла зміни до рішення міської ради від 12 липня 2013 року №1 “Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста”, ухвалене на 48 /позачерговій/ сесії, виклавши пункт 2 рішення в наступній редакції: “Нарахування орендної плати за користування земельними ділянками із земель комунальної власності територіальної громади міста Прилуки та земельного податку проводити відповідно до грошової оцінки земель міста, затвердженої даним рішенням, починаючи з 01 січня 2015 року”. Як зауважив міський голова Юрій Беркут, один раз у сім років переглядається грошова оцінка землі. Після процедури проходження експертизи нормативу грошової оцінки земель міста в Держкомземі виникла ситуація щодо перегляду земельного податку, який має зрости майже вдвічі, про що було ухвалене рішення на позачерговій сесії міської ради. Рішенням чергової сесії перенесено термін набрання чинності рішення позачергової сесії – не з 01 січня 2014 року, а з 01 січня 2015 року.


На сесії Прилуцької міської ради ухвалено ряд бюджетних рішень

Депутатський корпус ухвалив ряд бюджетних рішень. Зокрема, щодо виділення коштів для виплати матеріальної допомоги та премії жителям міста; для оплати членського внеску до Асоціації міст України та виготовлення проекту землеустрою; для оплати енергоносіїв, витратних матеріалів, маркованої продукції та відряджень; для центральної міської лікарні – на оплату послуг зв’язку і позавідомчої охорони та послуг по технічному обслуговуванню ліфтів.
За рахунок вільного залишку загального фонду міського бюджету спрямовано кошти в сумі 85,5 тис.грн. для КП “Санаторій Берізка” на фінансову підтримку санаторію; для реалізації Програми “Впорядкування адресного господарства міста Прилуки протягом 2013-2017 років” виділено 65 тис.грн.
Із спеціального фонду міського бюджету виділено кошти центральній міській лікарні в сумі 80 тис.грн. на придбання рентген-трубки, 75 тис.грн. на придбання меблів для пологового відділення та 10 тис.грн. на придбання медичних меблів.
Також виділено 220 тис.грн. на реконструкцію двоповерхової будівлі жіночої консультації по вул.Земській; 345 тис.грн. – на капітальний ремонт рекреації другого поверху школи-гімназії №1.
15 тис.грн. виділено на придбання електроплит для загальноосвітніх навчальних закладів №№ 12 та 13.
Депутатський корпус уніс зміни до рішення 42 сесії міської ради від 01 березня 2013 року “Про виділення коштів”, у частині, що стосується коригування кошторисної документації по об’єкту „Будівництво ІІ корпусу школи-гімназії та реконструкції існуючого по вул. Київській, 190 з поданням та проходженням експертизи.
З метою недопущення небюджетної заборгованості, можливості взяття бюджетних зобов’язань по заробітній платі та нарахуваннях на заробітну міська рада ухвалила рішення щодо внесення змін у доходну та видаткову частини загального фонду міського бюджету.
Депутати внесли зміни в доходну частину спеціального фонду міського бюджету за рахунок збільшення збору за першу реєстрацію колісних транспортних засобів (юридичних осіб) на 2 тис. 400 грн. та збільшення на 22 тис.грн. збору за першу реєстрацію колісних транспортних засобів (фізичних осіб). Також унесено зміни в доходну частину бюджету розвитку, у видаткову частину загального фонду міського бюджету за рахунок вільного залишку та у видаткову частину спеціального фонду міського бюджету.


Ухвалені рішення про передачу майна

Розглянувши звернення директора товариства з обмеженою відповідальністю “Перша міжнародна будівельна компанія” Сергія Коптєва, міська рада надала згоду на передачу до комунальної власності територіальної громади благоустрою території, прилеглої до Прилуцького краєзнавчого музею
ім. В.І.Маслова. Також надано згоду на передачу до комунальної власності територіальної громади дитячого ігрового комплексу “Бастіон” на розі вулиць Олега Кошового та Паризької Комуни.
Розглянувши звернення в.о. голови Державної міграційної служби України
Василя Грицака, міська рада передала у державну власність до сфери управління Державної міграційної служби України нежитлові приміщення за адресою: вул. Соборна, 40.


Затверджено тактико-технічне завдання на розробку та впровадження геоінформаційної системи м.Прилуки

Депутатський корпус ухвалив рішення про доцільність упровадження геоінформаційної системи м.Прилуки та затвердив тактико-технічне завдання на розробку та впровадження геоінформаційної системи м.Прилуки, призначенням та метою якої є створення єдиної інформаційно-аналітичної системи, що дозволяє ефективно управляти соціально-економічним розвитком міста, надавати інформаційні та адміністративні послуги фізичним та юридичним особам, а громаді – надавати постійний доступ до достовірної неупередженої інформації про життєдіяльність міста та взаємодіяти з органами влади для реалізації своїх конституційних прав, здобуття інформаційних та адміністративних послуг відповідно до електронних адміністративних регламентів .
Для органів влади ГІС стане не тільки інструментом, який буде дозволяти за рахунок сучасних інформаційних технологій реалізовувати своє функціональне призначення в галузі управлінської діяльності, але й інформаційним джерелом, яке об’єднує всі інформаційні ресурси міста.
Користувачами геоінформаційної системи є посадовці підрозділів міської ради, працівники комунальних підприємств міста та громада.
Геоінформаційна система створюється в декілька етапів. Перший передбачає створення системи за допомогою програмного забезпечення для настільних систем (Easi Trace та ArcGis) і виконується власними силами без залучення сторонніх організацій. На першому етапі виконуються роботи по створенню електронної цифрової карти міста з використанням планшетів масштабу 1:2000. Інформація в карті повинна зберігатись пошарово. Основні шари карти – це елементи забудови; автомобільні дороги; земельні ділянки з характеристикою рослинності; підземні трубопроводи холодного водопостачання; підземні трубопроводи гарячого водопостачання та підземні трубопроводи каналізації.
Доступ до інформації надається тільки працівникам підрозділів міської ради та комунальних підприємств.
На другому етапі вирішуватимуться питання придбання та встановлення серверного програмного забезпечення. Дані з настільних систем переноситимуться на серверну платформу, розглядатиметься питання розмежування прав доступу до даних. Також вирішуватиметься питання порядку та прав доступу громади міста до геоінформаційної системи з використанням інтернету, виконуватиметься й ряд інших робіт.
На наступних етапах створення ГІС ітиме плановий розвиток системи, який передбачає більшу деталізацію об’єктів міста, збільшення атрибутивної інформації, яка стосуватиметься соціальної сфери, медицини, освіти, демографії, зайнятості населення тощо), максимального використання даних від усіх установ і суб’єктів господарювання міста (обслуговування населення, промисловість, банки, бізнес, культура, туризм тощо).
На всіх етапах створення геоінформаційної системи м.Прилуки підготовку даних та їх безпосереднє занесення в атрибутивні таблиці здійснюватимуть відповідні підрозділи міської ради або комунальних підприємств. Вони ж нестимуть відповідальність за достовірність занесеної інформації.
Контроль за впровадженням геоінформаційної системи м.Прилуки покладено на заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради відповідно до функціональних повноважень.


Прилуцька міська рада затвердила ряд положень, програм та статутів

Депутатський корпус розглянув та затвердив ряд положень, зокрема, про комісію з питань нагородження Почесною відзнакою Прилуцької міської ради „Знак міської ради,, Честь і Слава”; про комісію з питань присвоєння Почесної відзнаки Прилуцької міської ради “Звання “Почесний громадянин міста Прилуки”; про управління з питань надзвичайних ситуацій Прилуцької міської ради в новій редакції.
Також відповідно до Закону України „Про поховання та похоронну справу” затверджені положення про ритуальну службу та щодо порядку організації поховання та надання ритуальних послуг населенню на території м. Прилуки. Отже, відповідно даних положень, виконавцем послуг з організації поховання померлих та надання ритуальних послуг Прилуцькою міською радою визначене КП “Послуга”, як підприємство, яке наділене функціями ритуальної служби.


З метою забезпечення ефективного сервісного обслуговування платників податків та підвищення податкової культури населення міська рада затвердила Програму забезпечення виконання органами Державної податкової служби основних стратегічних цілей та організації надання послуг у відповідності до світових стандартів якості обслуговування платників податків. На виконання програми передбачені кошти в сумі 100 тис. грн.
Основними цілями Програми є створення комфортних умов платникам податків та належне їх обслуговування; розширення переліку послуг, що надаються платникам податків з урахуванням їх потреб і побажань; спрощення процедури надання послуг та відповідно зменшення часу та вартості виконання платниками податків податкових зобов’язань, у перспективі – отримання послуг без відвідування Державної податкової служби; підвищення рівня добровільної сплати податків з одночасним забезпеченням зворотного зв’язку стосовно якості обслуговування платників податків; формування позитивної громадської думки щодо діяльності Державної податкової служби.

З метою приведення в належний стан адресного господарства міста, покращення умов для орієнтування на території міста, формування естетично привабливого вигляду міста Прилуки депутатський корпус затвердив міську Програму “Впорядкування адресного господарств міста Прилуки протягом 2013-2017 років”. Для реалізації мети програми необхідно виготовити таблички, номерні знаки та встановити їх згідно визначених норм. Програма виконуватиметься в три етапи за рахунок коштів місцевого бюджету та позабюджетних коштів. З міського бюджету планується залучити 250 тис.грн.

Депутати відповідними рішеннями затвердити в новій редакції Статут комунального лікувально-профілактичного закладу “Прилуцька центральна міська лікарня” та, збільшивши статутний фонд КП електромереж зовнішнього освітлення “Міськсвітло”, затвердити в новій редакції Статут підприємства.

Міська рада ухвалила рішення про утворення комісії для здійснення ліквідаційної процедури комунального підприємства “Мале творче підприємство “ЗОДЧИЙ”, яку очолить заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимир Назім, який має провести ліквідацію комунального підприємства “Мале творче підприємство “ЗОДЧИЙ” в порядку і строки, передбачені законодавством України та статутом підприємства.
Контроль за виконанням даного рішення покладено на постійну депутатську комісію з питань житлово-комунального господарства, управління комунальним майном, будівництва, земельних відносин екології та природних ресурсів.

Ухваленням відповідних рішень депутати закрили запит Владислава Кічі та виконання зауважень і пропозицій, доручень виборців, озвучених депутатами на 46 сесії міської ради від 30 травня поточного року при розгляді питання “Різне”.


Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Прилуцької міської ради

 

 

 

 

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини