Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:27:35

Міліція Чернігівщини забезпечила порядок на фестивалі "Дружба-2013"

01.07.2013   13:28

Традиційним випробуванням спроможності міліції та спеціальних служб України, Білорусі і Росії працювати злагоджено й ефективно був міжнародний фестиваль "Дружба-2013", проведений останньої суботи червня на кордоні трьох слов'янських держав біля села Сеньківка Чернігівської області.

Щорічне дійство, приурочене до святкування Дня молоді, викликає неабиякий інтерес у десятків тисяч людей - молодих і не дуже, які збираються сюди не тільки з усіх куточків Чернігівської, Гомельської та Брянської областей, а навіть і з вельми віддалених від монументу Дружби населених пунктів.

Звичайно, правоохоронцям прикордонних областей довелося докласти максимум зусиль, аби не допустити прикрих несподіванок. І в той же час - зберегти сутність фестивалю дружби, яка полягає у відкритості та щирості, невимушеному спілкуванні молоді, решту часу розділеної хоч і прозорими, проте реальними кордонами.

Всі аспекти спільної діяльності міліції прикордонних областей в рамках підготовки до фестивалю було ретельно вивчено та обговорено. Керівники управлінь внутрішніх справ Чернігівщини, Гомельщини й Брянщини, а також їхні заступники в ході тристоронньої зустрічі біля підніжжя монументу Дружби, проведеної за тиждень до початку фестивалю, узгодили всі кроки щодо організації охорони громадського порядку під час масових заходів. Спільний план заходів було підписано в урочистій обстановці й узято до реалізації, як показала практика - цілком успішної.

До забезпечення охорони громадського порядку та безпеки в рамках молодіжного фестивалю у Сеньківці лише Чернігівщина мусила залучити шістсот співробітників міліції. Подібну активність виявили і колеги-правоохоронці з Брянської та Гомельської областей, проте особлива увага була прикута саме до ефективності організаційних заходів з боку Чернігівщини, яка цьогоріч несла тягар приймаючої сторони.

Зустріч у Сеньківці, за багаторічною традицією, очільники Управлінь внутрішніх справ Чернігівської, Гомельської та Брянської областей використали також як добру нагоду підтвердити міцність професійних та дружніх контактів правоохоронців. На українському боці кордону було облаштовано імпровізований подіум, де поважні керівники в урочистій обстановці скріпили підписами офіційні документи стосовно подальшої співпраці на ключових напрямках правоохоронної діяльності.

У підписанні взяли участь начальник Управління МВС України в Чернігівській області Олександр Михайлик та начальник Управління внутрішніх справ Гомельського облвиконкому МВС Республіки Білорусь Валерій Поліщук.

В якості почесного гостя фестивалю в урочистих заходах взяв участь генерал внутрішньої служби Андрій Володимирович Василишин — перший міністр внутрішніх справ незалежної України, який очолював правоохоронне відомство держави з 1990 по 1994 рік. Нині він очолює Українську секцію Міжнародної поліцейської асоціації та є радником МВС України. Поважний гість вручив ряду працівників міліції відомчі відзнаки Міжнародної поліцейської асоціації. Андрій Василишин вперше побував на фестивалі і був приємно вражений чіткою взаємодією правоохоронців України, Білорусі та Росії під час охорони громадського порядку на такому велелюдному заході.

Безпосередньо в ході офіційної частини фестивалю не зареєстровано жодних, навіть дрібних інцидентів. Спокійно, чітко і злагоджено пройшли як церемонія урочистого відкриття свята за участю його почесних гостей, так і огляд обласними делегаціями "містечка майстрів". І після відбуття поважних керівників, представників регіональної політичної і ділової еліти працівники міліції аж ніяк не могли вважати свою місію повністю виконаною, бо мусили продовжувати контролювати ситуацію, підтримувати громадський порядок, не допускати виникнення серйозних конфліктів.

Той факт, що злагоджена робота працівників міліції прикордонних областей виявилась плідною, підтверджується рядками оперативного зведення УМВС в області, виданого за результатами фестивалю: порушень громадського порядку не допущено.

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини