Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:02:52

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко: “Створення першого робочого місця для молоді – одне з основних завдань влади”

26.06.2013   13:04

З 1 січня 2013 року набув чинності новий Закон України “Про зайнятість населення”, розроблений на виконання соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на впровадження активної політики зайнятості, в першу чергу на працевлаштування соціально вразливих категорій населення та створення нових робочих місць.

Сьогодні для сприяння працевлаштуванню молоді служба зайнятості використовує різні механізми – від допомоги у підборі роботи до надання профорієнтаційних послуг та організації професійного навчання відповідно до потреб ринку праці. З початку дії нового закону в січні-травні 2013 року Чернігівською обласною службою зайнятості працевлаштовано майже 2,5 тисячі молодих осіб віком до 35 років, що на 31% більше, ніж за відповідний період 2012 року. З них 75 випускників навчальних закладів забезпечено першим робочим місцем.

На базі Чернігівського міського центру зайнятості постійно проводяться семінари на допомогу молоді, яка шукає роботу. З учасниками одного з них під назвою “Особливості зайнятості молоді” сьогодні поспілкувався голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

Як підкреслив очільник області, створення першого робочого місця для молоді – одне з ключових соціальних завдань, яке ставить перед органами місцевої влади Президент України Віктор Янукович.

“Ми повинні розуміти, що формування майбутнього залежить від того, як ми дамо молодій людині увійти в трудове життя. Зараз існують проблеми, коріння яких в минулому. Одна з головних в тому, що формування пропозицій підготовки кадрів абсолютно не адаптувалося до вимог ринку праці. Тому зараз у нас існують серйозні перекоси у підготовці фахівців: одного фаху дуже багато, іншого не вистачає”, – зауважив голова облдержадміністрації.

За його словами, в області відпрацьовується система взаємозв’язку між роботодавцями та студентською молоддю.

“Зв’язок між роботодавцем і його майбутнім працівником має починатися ще в студентські роки. Було б краще, коли молода людина, закінчуючи навчальний заклад, знала, куди вона піде працювати і які професій користуються попитом в області”, – наголосив Володимир Хоменко.

Тому спільним завданням органів влади, служби зайнятості, роботодавців та профспілок сьогодні є використання у повній мірі механізмів, передбачених Законом України “Про зайнятість населення” для створення нових робочих місць та забезпечення легальної та продуктивної зайнятості молоді.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.