Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:56:16

У прокуратурі області відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів

19.06.2013   12:25

Під головуванням прокурора Чернігівської області Максима Говорухи відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних та судових органів області, на якій обговорено стан ефективності протидії корупції та злочинності, в тому числі її організованим формам.

У вступному слові Максим Говоруха зазначив, що прокуратурою області та правоохоронними органами вжито ряд організаційних і координаційних заходів щодо забезпечення впровадження положень нового Кримінального процесуального кодексу України, що сприяло підвищенню ефективності захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави.

— Завдяки впровадженню новел кримінального законодавства, тісній взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, судових, правоохоронних органів та належній координації спільних  дій в області  забезпечено виконання завдань, які ставлять Президент України Віктор Федорович Янукович та Генеральний прокурор України Віктор Павлович Пшонка щодо посилення протидії злочинності та корупції, — підкреслив Максим Говоруха.

Вжиті на виконання покладених державою завдань заходи дали свої позитивні результати. Зокрема, в області не допущено загального погіршення динаміки злочинності. Майже на 20 відсотків зменшилась кількість особливо тяжких злочинів та на 8 тяжких кримінальних правопорушень.

Водночас, ефективність роботи задля зміцнення законності та правопорядку на Чернігівщині ще не повною мірою відповідає вимогам сьогодення. Потребує покращання проведення оперативно-розшукової діяльності оперативними підрозділами, яка належним чином не вплинула на ефективність протидії злочинності, у тому числі її організованим проявам.

 Не є достатньою ефективність протидії корупційним правопорушенням. За розслідуваними у поточному році кримінальними провадженнями про корупційні правопорушення до суду направлено усього 11 обвинувальних актів стосовно такої ж кількості осіб. А загалом до Єдиного реєстру досудових розслідувань з початку року внесено відомості про 39 корупційних правопорушень.

При цьому корупційні злочини майже не виявлялися на пріоритетних напрямках, зокрема, у фінансово-кредитній, банківській системах, у сферах приватизації, охорони здоров’я та інших. Потребує також активізації робота щодо боротьби з корупцією адміністративно-правовими засобами.

Прокурор області також звернув  увагу на важливість реалізації затверджених, як у державі в цілому, так і в Чернігівській області зокрема, програм, спрямованих на протидію злочинності та корупції.

— Без забезпечення тісної взаємодії між правоохоронними органами, органами влади та управління, досягнення належної ефективності у реалізації визначених програмами заходів є неможливим, — підкреслив Максим Говоруха.

Питання протидії корупції не залишаються поза увагою  органів  виконавчої влади місцевого самоврядування. Вживаються заходи щодо запровадження системи контролю за витратами посадовців. З числа працівників кадрових підрозділів визначено відповідальних за своєчасне подання декларацій про майно, доходи і витрати. У багатьох органах влади визначено підрозділи «внутрішньої безпеки», на які покладено функції виявлення правопорушень серед працівників відповідних організацій.

Водночас, з року в рік кількість  притягнутих до відповідальності за корупційні правопорушення державних  службовців та посадових осіб місцевого самоврядування є порівняно високою. Зокрема, у поточному році до кримінальної відповідальності притягнуто 5 посадовців, адміністративної – 10.

— Будь-який факт корупційних діянь повинен сприйматися не просто як рядове порушення законодавства, а, передусім, як загрозу на соціально-економічну стабільність, як цинічне нехтування Конституцією та законами України, інтересами громадян нашої держави, — підсумував прокурор області.

Координаційна нарада прийняла рішення, спрямовані на активізацію роботи, покращення взаємодії правоохоронних органів, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, у сфері боротьби зі злочинністю та протидії корупції.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини