Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:35:29

Виконання державних програм доступного житла проаналізували на всеукраїнському селекторі

08.06.2013   10:26

Протягом 2010-2012 років понад 6000 українських сімей отримали власне житло завдяки державним програмам. У цьому році Уряд ставить завдання надати підтримку ще 6700 родинам. На це передбачено у бюджеті відповідне фінансування. Про це сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час всеукраїнської селекторної наради із головами облдержадміністрацій та керівниками банківських установ.

Від Чернігівської області у селекторній нараді взяв участь голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко.

Олександр Вілкул зазначив, що з початку року кількість будівельних майданчиків у рамках реалізації програм доступного житла зросла в 9 разів. Проектна кількість багатоповерхівок, що будуть побудовані, складає 77 із загальною кількістю 6,6 тисяч квартир.

“На сьогодні Урядом реалізується 5 державних програм доступного житла, у рамках яких за п’ять місяців 2013 року вже більше 1500 українських сімей отримали державну допомогу”, – сказав Олександр Вілкул.

Зокрема, в рамках Програми молодіжного кредитування за п’ять місяців було надано 117 кредитів під 3% річних на період до 30 років. За умовами цієї програми громадяни мають зробити перший внесок у розмірі лише 6% від вартості житла.

За програмою будівництва (придбання) доступного житла підтримкою держави скористалися 144 родини. За цією програмою держава компенсує 30% від вартості житла, а 70% суми сплачують громадяни.

За програмою “Власний дім” було надано у цьому році 754 кредити. Вони надаються під 3% річних на період до 20 років для будівництва власного будинку в сільській місцевості або його газифікацію.

За програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів у поточному році житло придбали 475 громадян. Дана програма створює можливості для населення придбати житло в кредит фактично під 3% річних. Термін кредитування – 15 років. Максимальна ставка кредиту – 16%, з яких 13% компенсує держава. Це дає можливість людям скористатися допомогою держави для покращення житлових умов. Наразі кредити можна оформити в “Ощадбанку”, “Укрексімбанку” та “Укргазбанку”.

За програмою забезпечення житлом інвалідів війни протягом 2013 року буде придбано 220 квартир, розподіл яких відбувається на основі заявок облдержадміністрацій.

За результатами наради Олександр Вілкул поставив завдання Мінрегіону спільно з місцевими органами влади активізувати роботу із залучення громадян до участі в програмах доступного житла.

„Урядом поставлено завдання створити Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Він має бути сформований до жовтня 2013 року”, – сказав Віце-прем’єр.

У реєстрі буде систематизована інформація, що зараз знаходиться в десятках регіональних та галузевих списків.

Також регіонам необхідно забезпечити широке інформування населення про можливості державної підтримки у вирішенні житлових проблем.

“На головних сторінках сайтів облдержадміністрацій, райдержадміністрацій, мерій та провідних регіональних інформаційних сайтах мають бути розміщені банери з посиланнями на відповідні сторінки, що інформують населення про можливості придбати доступне житло”, – підсумував Віце-прем’єр.

Голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко доповів Віце-прем’єр-міністру про стан та перспективи виконання державних житлових програм в області та запевнив, що всі програми будуть виконані.


Довідка:

Детальну інформацію про державну підтримку при придбані житла можна отримати на сайтах Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ – http://minregion.gov.ua та Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву – http://www.molod-kredit.gov.ua

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.