Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:23:15

Чернігівщина звільняється від пестицидів

31.05.2013   08:03

Про забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області йшла мова під час чергового засідання прес-клубу “Ділове слово”, яке відбулося 30 травня.

У ході засідання начальник Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Леонід Бурковський розповів про результати діяльності інспекції за минулий рік. Він зазначив, що у 2012 році Держекоінспекцією в області проведено 3283 перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства на 1132 об’єктах різної форми власності, пред’явлено 245 претензій та позовів за екологічні збитки на загальну суму 55917,5 тис. грн.

За порушення природоохоронного законодавства впродовж 2012 року Держекоінспекцією у Чернігівській області тимчасово призупинялася виробнича діяльність на 36 об’єктах.

Не останнє місце у галузі охорони навколишнього природного середовища Чернігівщини посідає і громадський контроль. Вже 100 громадських інспекторів з охорони довкілля отримали відповідні посвідчення та залучаються до рейдових перевірок з метою боротьби з браконьєрством, а також під час проведення природоохоронних операцій та акцій.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції у Чернігівській області Валентина Дзюба повідомила, що завдяки багаторічним зусиллям Держекоінспекції та Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області, за усебічної підтримки голови облдержадміністрації Володимира Хоменка та депутатів облради проведені роботи з екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та знешкодження непридатних до використання пестицидів і тари від них та вивезення їх на утилізацію за межі області.

Загальна кількість вивезених на знешкодження хімічних засобів захисту рослин з території Чернігівської області за 2011–2012 роки склала 1110,7 тонн.

Таким чином вдалося повністю звільнити від безгосподарних пестицидів 14 районів Чернігівщини.

Начальник управління статистики сільського господарства та навколишнього середовища Головного управління статистики у Чернігівській області Галина Зінич ознайомила присутніх з інформацією щодо обсягів викидів забруднюючих речовин в області, а також розповіла про стан природно-заповідного та мисливського фондів. Вона зазначила, що на утримання природно-заповідного фонду Чернігівської області у 2012 році витрачено 7174 тис. грн., у т. ч за рахунок Державного бюджету – 5584 тис. грн. Також Галина Зінич розповіла, що за останні роки в області збільшилась кількість хутрових звірів, але зменшилась кількість копитних тварин: зокрема, зубри взагалі зникли із нашої області.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.