Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:59:59

Археологи дослідять монастирі Чернігівщини

30.03.2013   10:24Агенцiя

Чернігівська облрада затвердила Програму проведення археологічних досліджень в області на 2013-2020 роки з фінансуванням 8,5 млн грн. Відповідне рішення прийнято 29 березня, під час чергової сесії обласної ради.

Згідно з документом, метою програми є отримання всебічної об’єктивної наукової інформації для забезпечення оптимальних умов використання історико-культурного потенціалу області, а також проведення дієвих заходів охорони, консервації, реставрації і музейного використання пам’яток археологічної спадщини, введення здобутих матеріалів до наукового обігу.

На переконання розробників Програми, археологічні дослідження дозволять розробити обґрунтовані заходи, спрямовані на охорону і захист пам’яток, розширення експозиційної та виставкової діяльності музеїв, облаштування скансенів (музеїв під відкритим небом з музеєфікованими та реконструйованими об’єктами) з максимальним збереженням унікального природно-історичного ландшафту Чернігівської області. Визначені Програмою дослідження також сприятимуть отриманню нової інформації про матеріальну культуру, архітектуру та побут наших предків, будуть популяризувати історико-культурну спадщину Чернігівщини.

Загальний обсяг фінансування програми за весь період її виконання становить 8,5 млн грн. Зокрема, цього року передбачено виділення коштів на архітектурно-археологічні дослідження в Єлецькому Свято-Успенському монастирі (430 тис. грн) та навколо Спасо-Преображенського собору (150 тис. грн) у Чернігові; археологічні дослідження в Любечі (150 тис. грн); архітектурно-археологічні дослідження у Спасо-Преображенському монастирі Новгород-Сіверська (20 тис. грн); архітектурно-археологічні дослідження в Батурині (99 тис. грн).

Всього на території Чернігівської області знаходиться понад 1700 пам’яток археології національного значення та майже 4000 пам’яток археології місцевого значення.


http://religions.unian.net/ukr/detail/14083

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини