Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:21:22

Ти його у двері, а воно – у вікно або як звільнити негідника

15.03.2013   18:56Агенцiя

Ніколи не відносив себе до симпатиків міліції, мені до них якось було байдуже, але останні події в Борзні змусили взятися за перо. Я це до того, що хоча працівникам нашої міліції ще далеко до ідеалу, та все ж вони потроху намагаються підтримувати порядок в самій Борзні та районі.

 Каюся, і я ніколи їм не дякував, міркуючи, що немає за що, бо це їх робота, вони за неї раніше на пенсію йдуть. Та якось і мені довелося просити допомоги у міліції, тож була нагода побачити систему зсередини. Як не дивно, хлопці не тільки допомогли знайти злодія, а й повернули крадене. Після цього, як то кажуть, захотілося зняти перед ними капелюха. А ще подякувати за те, що при любій владі міліціонери сумлінно роблять свою справу і не перебувають у якихось там політичних партіях. Міняються президенти, парламенти, а міліція залишається міліцією.

А тут днями почув, що міліціонер порізав вагітну жінку, і що її лікарі врятували, а дитину – ні. Кажуть, міліція така-сяка, нічого не робить, а тут вже й людей ріже. Знав я цього Ярошенка Сергія, його у січні вигнали з міліції. Тож почав я громаді очі на нього розкривать: що людина він у міліції випадкова, що його, за моєї пам’яті, вже два рази звільняли.

Може б воно й бідна дівчина не постраждала від цього лиходія, аби не його крутий родич. Того звільнять з міліції, а родич через суд його знову поновлює. Намучився з ним не один начальник райвідділу, а толку. Родич захищає, і цей майор Ярошенко тільки в очі людям сміється, мовляв, нічого ви мені не зробите. Тепер уже ніхто не допоможе, бо судитимуть за вбивство ненародженої дитини. Прикро, що через отаку паршиву вівцю всі думають, що в міліції самі ледарі та лобуряки.

Вперше звільнили Сергія Ярошенка ще восени 2003 року. Звільнили, та ненадовго, бо суд поновив тоді ще старшого лейтенанта на службі. Родич постарався.

У лютому 2008 Ярошенка звільнили вдруге, але в ситуацію знову втрутився нікому не відомий, але від цього не менш впливовий родич, який був вхожий в кабінет тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Результатом тісної дружби родича з міністром стало те, що в червні 2008 року постановою суду наказ про звільнення Ярошенка Сергія Федоровича було скасовано та зобов’язано поновити в органах внутрішніх справ. Отакої!

Постає питання: навіщо таке ходяче непорозуміння було поновлювати в міліції? Лише в останній раз його вдалося вигнати з органів.

А тоді, після вдалого для нього повернення, хитрун вирішив відпочити від обтяжливої міліцейської служби і пішов у декретну відпустку. Так, з липня 2008 по вересень 2011 року Сергій Ярошенко перебував у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку.

Вийшов на службу – і знову неодноразово притягувався до дисциплінарної відповідальності. Як результат – неповна посадова відповідність, і в січні 2013 року майора Ярошенка правоохоронці знову звільняють з міліції.

А через два місяці сталася трагедія, яка не скоро забудеться в Борзні. Розпочалася вона ще в липні 2012 року, коли мати потерпілої працювала продавцем в магазині, який належить батьку Ярошенка. Той платив поганенько, а вимагав працювати на повну. Мабуть тому матір постраждалої й попутав лихий, і вона поцупила з магазину картки поповнення мобільного зв’язку. Суд зобов’язав жінку виплатити 750 гривень штрафу.

Того злощасного дня Сергій Ярошенко згадав, що дотепер не отримав гроші за вкрадене. Невідомо як там розгорталися події, це справа слідства, але в результаті різанини загинула ненароджена дитина, а молода жінка зазнала тяжких тілесних ушкоджень. Після цього отямився Ярошенко, але пізно, тож намагався утекти подалі від міліції, але всього за декілька годин працівники карного розшуку за підтримки “Беркуту” затримали різуна вже за межами Борзни. Тепер багато борзнянців сподівається, що нарешті довго не побачать цього Ярошенка, який уже так їм усім допік.


Сергій Борзенський

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини