Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:36:43

Комунальні підприємства звітують за 2012 рік

13.03.2013   15:40

За підсумками фінансово-господарської діяльності за 2012 рік комісія з аналізу фінансово-господарської діяльності підприємств комунальної власності Чернігівської міської ради під головуванням першого заступника міського голови Сергія Андроса 12 березня заслухала звіти керівників комунальних підприємств міської ради: “Телерадіоагентство “Новий Чернігів”, “Редакція Чернігівської міської газети “Чернігівські відомості”, “Центральний парк культури та відпочинку” та “Міський палац культури”.

З метою покращення роботи підприємств комунальної власності та посилення контролю за виконанням умов контрактів, як повідомлялося раніше, керівники комунальних підприємств протягом березня звітуватимуть за 2012 рік.

Керівники комунальних підприємств прокоментували основні напрямки діяльності своїх підприємств за минулий рік, відзначили позитивні тенденції розвитку та визначили коло проблем, які потребують посиленої уваги щодо їх вирішення.

Пріоритетним завданням телерадіоагентства “Новий Чернігів” керівник Ольга Капустян вважає інформаційне забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування, висвітлення діяльності депутатського корпусу, виконавчого комітету, структурних підрозділів міської ради. Крім того, ТРА має виконувати умови ліцензії Нацради з питань ТБ та радіомовлення та робити цікавий для глядача ефір.

О. Капустян повідомила про важливу подію підприємства, яка дає юридичні підстави для здійснення мовлення: у січні минулого року ТРА “Новий Чернігів” подовжило ліцензію Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на право мовлення на наступні 7 років (до 31 січня 2019 року). Проте, за її словами, у зв’язку з переходом ефірного мовлення в Україні на цифрове термін дії цієї ліцензії на аналогове мовлення буде скороченим. Відповідно до вимог часу і розвитку телеорганізації оновлена й програмна концепція.

Поряд з відомими вже популярними програмами, як “Депутатський канал”, “Партія з депутатом”, “МедіаКратія”, “Факт” – новини, “Мер і місто”, “Із перших уст” та ін., в ефірі висвітлювались також кілька нових проектів: “Зелена сцена” на Алеї Героїв, проведення фестивалю “ROMANTIK-FEST”, “Диво-писанка”, заходи до Євро-2012. У вересні телеканал розпочав два нові проекти: “Перевтілення” та “Вечірній променад”.

Міське телебачення продовжило інформаційну підтримку традиційних для міста культурно-масових заходів: “Мороз-парад”, “Щастя краси”, “Чернігівська коляда”, “Проводи зими”, Івана Купала”, “Козацькі розваги” та ін. Підприємство продовжує реалізувати дитячі та спортивні телевізійні проекти, незважаючи на їх нерентабельність зокрема: щотижнева спортивна програма “Чемпіон”, яка не тільки висвітлює цікаву інформацію про спортивні події у місті та досягнення чернігівських спортсменів, а й пропагує здоровий стиль життя та доступні види спорту для жителів міста.

У минулому році телебачення продовжило роботу над 30-хвилинним фільмом про Чернігів та здійснило його переклад англійською та німецькою мовами, зробило привабливий дизайн, презентабельну поліграфію, що, на думку О. Капустян, сприятиме у створенні позитивного місцевого туристичного продукту. Адреса веб-сайту:http://www.newch.tv

Крім того, у період виборчих перегонів телеканал надавав ефір для передвиборчої агітації та політичної реклами та провів у прямому ефірі публічні теледебати кандидатів у народні депутати по мажоритарному виборчому округу № 206.

Зароблені під час виборів до Верховної Ради гроші підприємство витратило на придбання нової сучасної графічно-монтажної станції, нового архівного серверу, відеокамер для оперативних та екстремальних зйомок, світлового обладнання, радіо мікрофонів, інших комплектуючих та телевізійних аксесуарів. Загалом придбано основних засобів та інших нематеріальних та оборотних активів на 283,9 тис. грн. На ремонтні роботи у редакції новин витрачено 125,6 тис. грн.

Доходи підприємства за 2012 рік склали понад 3 млн. грн., що на 926 тис. грн. більше, ніж у 2011 році. З них 723,7 тис. грн. – від рекламної діяльності, 1033,4 тис. грн. – від політичної реклами під час виборів, 1211,4 тис. грн. – фінансування з міського бюджету.

Бюджетну дотацію використано на оплату послуг ТЕЦ, охорони та телекомунікаційних технічних послуг – 166,0 тис. грн., заробітну плату – 740,4 тис. грн., нарахування на заробітну плату – 305,0 тис. грн. До міського бюджету підприємство у 2012 році сплатило 191,7 тис. грн., до державного бюджету – 246,7 тис. грн.

КП “Редакція Чернігівської міської газети “Чернігівські відомості”, як повідомила редактор газети Ірина Мокроусова, створене з метою об’єктивного висвітлення діяльності міської ради, виконавчої влади, поширення об’єктивної інформації про політичне, соціальне, економічне, культурне та духовне життя міста, одержання прибутків в інтересах власника та трудового колективу підприємства.

За звітний період видано 52 номери газети загальним накладом майже 370 тис. примірників, з яких 124,8 тис. – через редакцію, 244,7 тис. – через пошту.

Стосовно оприлюднення офіційних документів – рішень виконкому, сесій міської ради та ін. І. Мокроусова зазначила, що редакція не обмежується тільки друкуванням цих документів, а й розміщує необхідні роз’яснення по них відповідальних осіб. Часто редакція готує офіційну інформацію окремими вкладками до номеру, збільшуючи таким чином обсяг сторінок газети до 28 або 32-х.

Значна увага в газеті, за словами редактора, приділяється висвітленню роботи комунальних служб, які забезпечують життєдіяльність міста. Публікуються матеріали, підготовлені за листами і зверненнями до редакції чернігівців, виступи керівників та ін.

Регулярно у “Відомостях” готуються тематичні сторінки на освітянську тематику або матеріали з консультаціями та порадами працівників закладів охорони здоров’я міста.

Традиційно значна увага приділяється висвітленню різноманітних культурних та спортивних подій міста. Діють тематичні сторінки “Культура” чи “Культурний простір”, сторінка або рубрика “Спорт”. Газета продовжує тісну співпрацю з міською ветеранською організацією та громадськими організаціями міста.

Колектив газети працював також над оновленням сайту www.vid.cn.ua– його дизайн став не тільки більш сучасним та лаконічним, й а більш зручним для відвідувачів.

Фактично за минулий рік підприємством отримано дохід 1277,5 тис. грн., у том числі: по передплаті – 348,2 тис. грн., продажу газети у роздріб – 13,1 тис. грн., по залученню рекламних коштів – 258,0 тис. грн., дотація з міського бюджету – 650,0 тис. грн.

Отримані від діяльності підприємства кошти використовуються на оплату послуг друку, транспортування газети, виплату заробітної плати працівникам редакції, комунальні послуги, сервісне обслуговування комп’ютерної техніки та інші витрати, пов’язані з господарською діяльністю підприємства.

Члени комісії та присутні депутати міської ради, в цілому позитивно оцінивши діяльність комунальних засобів масової інформації у минулому році, запропонували керівникам працювати над удосконаленням формату газети та телепроектів з метою приваблення користувачів та налагодження більш тісного взаємозв’язку з громадою міста.

Перший заступник міського голови Сергій Андрос рекомендував керівникам комунальних засобів масової інформації більше показувати роботу виконкому, структурних підрозділів та депутатського корпусу міської ради. На його переконання, необхідно прозоро висвітлювати не тільки позитивні сторони, а й проблеми, що існують у діяльності органів міської влади, аби робота органів місцевого самоврядування не сприймалась жителями міста однобоко.

Основним напрямком діяльності Центрального парку культури і відпочинку, за словами директора Володимира Хольченкова, є організація дозвілля жителів та гостей міста. Основним об’єктом парку, на його думку, є атракціонне містечко, адже це не тільки центральне місце розваг, а й основне джерело доходу підприємства.

На балансі парку загалом працює 13 атракціонів. Традиційно перед відкриттям нового сезону успішно проводиться комплексна перевірка всіх атракціонів, за результатами якої підприємство отримує дозвіл на їх роботу. Проте, з кожним роком отримувати відповідні дозвільні документи все складніше, що пов’язано з великим терміном роботи атракціонів парку. Втім, за словами директора, ціни квитків на атракціони парку залишаються найнижчими в Україні.

Значною подією минулого року директор парку назвав придбання за бюджетні кошти нового стаціонарного атракціону “Говерла” – аналога відомих усім американських гірок, який, на думку керівника, дозволить підняти імідж центрального парку та залучити велику кількість чернігівців і туристів. На території парку працює також безкоштовний дитячий майданчик “Рошен”, який завжди збирає багато маленьких відвідувачів.

Одним з основних напрямків роботи парку є також концертна та творча діяльність Літнього театру. Більшість міських свят стали традиційними для проведення у парку, серед них: “Проводи зими”, “Козацькі розваги”, “День молоді”, “Івана Купала”, “Свято квітів”, “Терпсихора скликає друзів” та ін.

У поточному році підприємство планує придбання сцени для проведення загальноміських свят та концертних або розважальних програм. Сьогодні проводяться відповідні тендерні процедури. Активно функціонує сайт парку www.gorsad.com.ua.

Проте, В. Хольченков вказав також на ряд труднощів, які спіткають підприємство у його діяльності, перш за все, це сезонність його роботи, значна залежність від погодних умов та ін., що позначається на збитковості підприємства. Загалом підприємство отримало доходів на суму 1225 тис. грн., але затрати перевищили доходи на суму 102 тис. грн.

Діяльність КП “Міський палац культури”, за словами директора Анатолія Кирилюка, спрямована на збереження, розвиток та популяризацію української культури та культур інших національних груп, які проживають на території регіону, самодіяльної та художньої творчості серед молоді та дітей, на організацію культурного дозвілля жителів та гостей міста.

На сьогодні у закладі працює 25 творчих колективів, у яких займається понад 1тис. чоловік. П’ять колективів мають почесне звання “народний”, два дитячі колективи носять звання “зразковий”, один – звання “народного” художнього колективу.

У Міському палаці культури займається 7 творчих колективів, керівники яких утримуються за рахунок міського бюджету, зокрема: заслужений аматорський народний хор України “Десна”, народний аматорський хор ветеранів війни та праці, народний аматорський ансамбль танцю “Дружба”, народний аматорський фольклорний ансамбль пісні “Сіверяни”, народний естрадний оркестр “Меридіан”, зразковий дитячий ансамбль народного танцю “Десняночка”, зразковий театр народного танцю “Слов’яни”.

Протягом звітного періоду доходи підприємства склали 2835 тис. грн., серед них: від концертної діяльності – 536,4 тис. грн., що на 40% більше, ніж у минулому році, дотація з міського бюджету – 1844 тис. грн. До бюджету сплачено 43,0 тис. грн.

Сергій Андрос звернув увагу керівників комунальних підприємств на здійснення необхідних заходів з метою усунення існуючих недоліків у поточному році та надання відповідних послуг населенню на належному рівні. Він також закликав представників депутатського корпусу спільно попрацювати та знайти оптимальне рішення зазначених проблем діяльності комунальних підприємств міської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини