Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:52:56

Роз’яснення важливості кампанії декларування

25.01.2013   13:20

З 1 січня розпочалася кампанія “Декларування – 2013”. Кожному громадянину, що звертається до податкової інспекції, створено належні умови для подання декларації та надаються кваліфіковані консультації.

На сьогодні одним з головних завдань податкової служби є налагодження співпраці з платниками податків таким чином, щоб для громадян деклараційна кампанія була зручною, а для податківців – результативною.

Міські податківці усілякими засобами намагаються роз’яснити громадянам важливість кампанії декларування. Це і семінари, зустрічі, консультації тощо. З цією метою створюються консультаційні пункти поза межами інспекції.

Так і у цьому році фахівці податкової інспекції виїжджають на великі підприємства міста, де зустрічаються з громадянами. Першими хто почув роз’яснення податківців стали працівники ПАТ “Обленерго”. Їх було поінформовано про кампанію декларування доходів громадян, яка проводиться податківцями у 2013 році, хто зобов’язаний подавати декларацію, а хто має на це право, наприклад, з метою відшкодування частини коштів, сплачених за навчання. Також вони дізналися, що громадяни, які подають річні податкові декларації, мають можливість у податковій інспекції за місцем проживання отримати безкоштовно бланки декларації. Особлиу увагу було зосереджено на тому, що за рахунок зібраних податків фінансуються такі потреби суспільства як охорона здоров’я, освіта, соціальна сфера, охорона правопорядку тощо.

Також, Алла Супрун – начальник відділу майнових податків та моніторингу з питань оподаткування фізичних осіб розповіла про новий податок, який введено з 1 січня 2013 р., а саме податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. “До 1 липня 2013 року власники об’єктів житлової нерухомості, яка підлягає оподаткуванню, отримають податкові повідомлення-рішення про суму податку та платіжні реквізити. У разі незгоди платника з розрахунками податкової, він має право звернутися до податкового органу для звірки даних”, – повідомила вона.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.