Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:31:57

Проект підтримки регіонального співробітництва

15.01.2013   08:00Агенцiя

Європейський Союз розпочинає Проект підтримки регіонального співробітництва країн Східного Партнерства, спрямованого на підтримку сталого транскордонного співробітництва між регіонами країн Східного Партнерства з метою розробки спільних рішень у відповідь на існуючі виклики в цих регіонах.

Завданнями проекту є: (і) створення сприяючого середовища для програм прикордонного співробітництва на кордонах між Білоруссю та Україною, Грузією та Вірменією, і Грузією та Азербайджаном, враховуючи специфіку кожного регіону; та (іі) посилення спроможності місцевих і регіональних органів влади та недержавних інституцій в згаданих вище прикордонних територіях розробляти і впроваджувати транскордонні проекти.

Східне Партнерство було започатковано 7 травня 2009 року з метою посилення відносин між Європейським Союзом та його східними партнерами. У рамках Східного Партнерства розглядаються низка важливих питань, таких як: посилення стратегічних відносин із східними сусідами ЄС, полегшення візового режиму; вільна торгівля; енергетична незалежність; регіональний мир та безпека. До країн Східного Партнерства належать Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова та Україна.

Складовою Східного Партнерства є співпраця між країнами-учасницями, в тому числі на рівні прикордонних регіонів. Транскордонне співробітництво - спільні дії, спрямовані на встановлення і поглиблення економічних, соціальних, науково-технічних, екологічних, культурних та інших відносин між територіальними громадами, їх представницькими органами, місцевими органами виконавчої влади України та територіальними громадами, відповідними органами влади інших держав у межах компетенції, визначеної їх національним законодавством.

Країни учасниці включають - Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Україна. З української сторони до обраних регіонів входять Волинська, Рівненська, житомирська та Чернігівська області та північні (Іванківський, Поліський, Макарівський, Бородянський, Вишгородський та Броварський) райони Київської області.

На даному етапі Проект визначає потреби органів місцевого самоврядування з тим, щоб посилити їх спроможність у підготовці та реалізації спільних україно-білоруських проектів.

Любов Паливода, експерт проекту
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини