Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:47:18

Китайська компанія має намір побудувати в Чернігові підприємство з переробки ПЕТ-пляшок

26.12.2012   11:20Агенцiя

Чернігівський міський голова Олександр Соколов сьогодні зустрівся з представниками компанії "Fuyang Heshi Chemical Fiber Auxiliaries Co., Ltd." (м. Ханчжоу, КНР), що є одним із найбільших виробників поліефірного штапельного волокна у Китаї.

Як зазначив під час зустрічі заступник директора Лі Лінь, цікавість до Чернігова пов'язана, передовсім, із вигідним територіальним розміщенням міста, можливістю запроваджувати у виробництво новітні технології. Китайська компанія наразі розглядає можливість розташування у Чернігові потужностей із переробки ПЕТ-пляшок. Отримана сировина використовуватиметься для виробництва поліефірного штапельного волокна, що застосовується в легкій промисловості. Відтак, можливим є розвиток супутніх виробництв.

О.Соколов розповів гостям про інвестиційну привабливість та перспективи Чернігова. Він позитивно оцінив пропозицію китайських інвесторів, адже таке підприємство, крім економічних вигод, матиме й позитивні екологічні результати.

"Це важлива справа для Чернігова та інших міст України", - сказав міський голова.

Довідка: Компанія "Fuyang Heshi Chemical Fiber Auxiliaries Co., Ltd." заснована у 2001 році та є одним із лідерів галузі. У 2011 році вона відкрила фабрику з виробництва поліефірного штапельного волокна у Єгипті, що стала найбільшим підприємством подібного класу в країні. Обсяги виробництва сягають 2700 тон готової продукції на місяць.

Наразі компанія планує вихід на ринки Східної Європи. З цією метою, вона має намір розмістити свої виробничі потужності на території однієї зі східноєвропейських країн. Обсяги виробництва поліефірного штапельного волокна, за словами представників компанії, сягатимуть від 1500 до 3000 тон на місяць. Продукція продаватиметься на ринку України, а також експортуватиметься в Росію, Білорусь та інші східноєвропейські країни. У разі розміщення виробничих потужностей буде створено від 120 до 240 робочих місць.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини