Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:30:01

Експерти визначили найбідніші обласні центри України. Чернігів в трійці лідерів

16.12.2020   14:35Агенцiя

Українські експерти склали рейтинг обласних центрів з найвищим рівнем бідності, під час незалежного дослідження рівня життя міст України.

Oцінювалось близько 10 різних параметрів – рівень зарплатні, ціни на споживчі тoвари, житло, житлово-комунальне господарство, безпека, освіта, медицина і т.д. Як наслідок, веред великих міст України були виявлені 7 з мінімальними показниками.

Перше місце в рейтингу зайняв Херсон.

«Тут немає ні робoти, ні зарплат. Промисловість давно розвалилась, а ось кримінал та злочинність зростають з року в рік. Тому Херсон зайняв останнє місце за рівнем безпеки громадян», – вказують автори дослідження.

На другому місці опинилися Суми.

«У Cумах сьогодні відбувається розвал комунальної сфери – тут сотні розвалених багатоквартирних будинків. Місто і за рештою показників в числі аутсайдерів» – стверджують дослідники.

В трійці лідерів опинився Чернігів, як місто з низьким рівнем соціальної інфраструктури, розваленою медициною, освітою та зруйнованими іншими сферами.

Також наступні позиції в рейтингу зайняли: Миколаїв, Кропивницький, Черкаси і Полтава.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини