Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:53:52

Ремонт та експлуатаційне утримання штучних споруд на автодорогах загального користування Чернігівщини у 2017 році

02.01.2018   08:24Агенцiя

Штучні споруди – важливий елемент дорожньої інфраструктури, і разом з тим, є місцями концентрації ДТП. Тому ремонту та утриманню мостів та шляхопроводів приділяється значна увага.

Мережа автодоріг загального користування Чернігівської області налічує 502 мости та шляхопроводи, 5024 водопропускні труби. 397 штучних споруд потребують проведення  капітального ремонту та реконструкції.

У зв’язку з обмеженнями у виділенні коштів на проведення реконструкції, капітального або поточного середнього ремонту мостів, Служба автомобільних доріг у Чернігівській області з метою збереження штучних споруд та недопущення розвитку дефектів на них, залучає кошти експлуатаційного утримання на проведення аварійних робіт.

Цього року були проведені ремонтні роботи на 70 штучних спорудах: з них 64 – на дорогах загальнодержавного значення, 6 – місцевого.

У 2017 р. за рахунок експлуатаційного утримання виконувались наступні роботи на штучних спорудах та автомобільних дорогах загального користування Чернігівської області:
- заміна деформаційних швів, відновлення захисних шарів покриття з влаштуванням тонкошарового асфальтобетонного покриття, захисних шарів по типу «мультимак»;
- ліквідація ямковості на покритті штучних споруд та підходах;
- фарбування та ремонт металевого та залізобетонного бар’єрного огородження на штучних спорудах та підходах;
- фарбування та ремонт тросового огородження на штучних спорудах та підходах;
- фарбування перильного металевого та залізобетонного огородження на штучних спорудах;
- ремонт тротуарів;
- ряд інших сезонних експлуатаційних робіт (очищення покриття від льоду та снігу, нанесеного ґрунту, закриття та відкриття отворів труб перед та після зимового періоду, очищення отворів труб та мостів, очищення русла від рослинності та інші).
 
Серед виконаних робіт на автомобільних шляхах міжнародного значення, зокрема, на трасі М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі, - на 9-му кілометрі на шляхопроводі здійснено ремонт покриття на мосту та підходів, пофарбовано  перильне та бар’єрне огородження. Також на Південному під’їзді проведені ремонтні робити на мості через суходіл (км 0+198) – ремонт тротуарів, установка перильного та ремонт бар’єрного огородження, а також на мості через річку Десна (км 12+298) – ремонт покриття на мосту та на підходах, фарбування перильного огородження, ремонт тротуарів та бордюрів.
 
На 136-му кілометрі здійснено бетонування укосів мосту через річку Десна.
 
На 131-му кілометрі на шляхопроводі виконано влаштування водоскидних лотків.
 
На 213-му кілометрі на мосту через струмок здійснено ремонт покриття та підходів, пофарбовано перильне та бар’єрне огородження.
 
Усього на трасі М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі проведені ремонтні роботи 12 об’єктів.

Серед виконаних робіт на автомобільній дорозі міжнародного значення М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ: на 16-му км – міст через канал, на 42-му – міст через р.Смолянка, на 52-му та 107-му – шляхопроводи через залізницю, на 127- міст через р.Сейм. Загалом проведені ремонтні роботи на дев'яти об'єктах.
 
Серед проведених робіт на автомобільних шляхах національного значення, Н-07 Київ-Суми-Юнакіївка – ремонт  5 об’єктів, Н-27 Чернігів-Мена-Сосниця-Грем’яч – 2.
Зокрема, на дорозі Н-07 Київ – Суми – Юнаківка - на 133-му кілометрі на шляхопроводі здійснено ремонт покриття на мосту та підходах, а також фарбування перильного та бар’єрного огородження.
 
На автошляхах регіонального значення проведені ремонтні роботи на семи об’єктах. Зокрема, на дорозі Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин, на 33-му км на мосту через канал здійснено ремонт покриття та підходів, фарбування перильного та бар’єрного огородження.
 
На дорогах територіального значення Чернігівської області проведені ремонтні роботи на трьох десятках об’єктів. Серед виконаного на автошляхах територіального значення, на дорозі Т-25-06 Чернігів – Любеч – Славутич на 10-му км здійснено ремонт покриття мосту та підходи, встановлено металеве бар’єрне огородження.
 
На автомобільній дорозі Т-25-18 КПП «Хрінівка» – Сновськ – Березна на 64-му кілометрі здійснено ремонт покриття на мосту та підходах, фарбування перильного та бар’єрного огородження.
 
На автомобільній дорозі Т-25-26 Ніжин – Бобровиця – Нова Басань на 11-му км проведено ремонт штучної споруди. Технологія - влаштування монолітної бетонної плити.
 
А також виконано ремонт підходів до мосту.
 
На дорогах місцевого значення ремонті роботи проведені на шести об’єктах. Серед виконаних робіт -  на автошляху С-250826 Короп-Лиса Гора (км 0+653) у Коропі над озером Карпівка здійснено ремонт настилу дерев’яного наплавного мосту довжиною 24 метри.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини