Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:13:05

Про проблеми збирання ТПВ через сміттєпроводи інформував ЧНТУ

12.12.2017   15:42Агенцiя

Чернігівським національним технологічним університеті було проведено інформування населення щодо проблем збирання твердих побутових відходів із застосуванням сміттєпроводів.

Проект передбачав розповсюдження друкованих матеріалів – плакатів та листівок – з інформацією про проблеми, що виникають при збиранні твердих побутових відходів із застосуванням сміттєпроводів.

Також було проведено опитування, для з`ясування рівня поінформованості чернігівців в питаннях екології, визначення ступеню обізнаності жителів багатоповерхівок, у яких функціонують сміттєпроводи, щодо проблем збирання твердих побутових відходів.

Було опитано 2270 чернігівців різного віку. Ймовірність похибки в результатах опитування не перевищує показник у 2%.

46% респондентів відзначили незадовільний стан сміттєпроводів у своїх будинках. 45% опитаних висловилися «за» «консервацію» сміттєпроводів ще 15% проявили нейтральну позицію.

Загалом, 55% анкетованих жителів багатоповерхівок повідомили, що знають про проблеми, з якими пов`язана робота сміттєпроводів.

У вибірці тих, хто висловився «за» закриття сміттєпроводів, показник обізнаності досягає 70%. Тобто, чим більше люди знають про проблеми збирання ТПВ із застосуванням сміттєпроводів, то з більшим розумінням ставляться до їх «консервування».

Обговорити результати втілення проекту зібралися працівники ЧНТУ, були запрошені голови ОСББ, представники ЖЕКів та УЖКГ, представники громадськості.
Під час обговорення голови ОСББ поділилися досвідом «консервування» сміттєпроводів у своїх будинках. Вони відзначили, що процес збирання ТПВ через сміттєпроводи супроводжується цілим переліком проблем, і єдиний «плюс» такої системи – можливість викинути сміття, не виходячи з будинку – не нівелює всіх «мінусів».

Так, жителі будинків по вул. Незалежності, 74 (ОСББ «Незалежність 74») та вул. Доценка, 26 (ОСББ «ЖК-82») уже давно вирішили припинити користуватися сміттєпроводом, натомість ТПВ збираються безпосередньо до сміттєвих баків. Це дозволило позбутися від неприємного запаху в будинку, проблем, пов`язаних із засміченням сміттєпроводу, дошкульних гризунів і комах.

Світлана Чікірісова, начальник відділу екології УЖКГ ЧМР, підкреслила, що для повномасштабного вирішення питання поводження з ТПВ на законодавчому рівні ухвалена стратегія управління відходами. Перший етап розвитку системи управління відходами передбачає законодавчі зміни. Але необхідна й трансформація ставлення людей до питань поводження з відходами, розуміння усіма жителями важливості особистої участі кожного громадянина у цьому процесі та усвідомлення відповідальності за свою поведінку.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.