Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:28:34

Моніторинг теленовин Чернігова

14.11.2017   08:04Агенцiя

Якщо вірити чернігівським телеканалам, то в місті без участі Сергія Березенка майже не відбувається нічого хорошого.

Аналіз телебачення Чернігова, проведений «Детектор медіа» 21-25 серпня, показав, що місцеві телеканали допускають у своїх новинах від 19% («Новий Чернігів») до 22% («Дитинець») матеріалів із ознаками «замовності». А от дотримання журналістських стандартів у Чернігові досить високе, середня оцінка телеканалів становить 4.64 бали із шести.

«Новий Чернігів»: Як піарити Березенка без участі Березенка
Телеканал «Новий Чернігів» для точності варто було б перейменувати на «Благодійність Сергія Березенка». Протягом одного тижня депутату від «БПП» тут присвятили три сюжети. Це можна пояснити тим, що ЗМІ належить міській владі Чернігова, а мером міста є висуванець від «БПП» Владислав Атрошенко.
Піар Березенка на «Новому Чернігові» настільки потужний, що руйнує закони часу та простору й не передбачає ні присутності нардепа, ні актуальних подій.

23 серпня, наприклад, журналісти вирішили розповісти про травневі події: «Поліклінічне відділення першої міської лікарні має типову для таких закладів реєстратуру - віконця, перегородки, попередній запис до лікаря. Але тут з нетерпінням чекають реалізації проекту "Поліклініка без черг", презентація якої пройшла у травні цього року. Представляли новий проект чернігівцям, народний депутат України Сергій Березенко з розробниками».

Що сталося, аби говорити про це зараз, на телеканалі не пояснюють, а перший же коментар сюжету ще раз нагадує, який значний внесок депутат зробив у проект: «Сергій Іванович вийшов з такою пропозицією на базі третього поліклінічного відділення, ось таку сучасну реєстратуру», - розповідає Владислав Кухар, начальник управління охорони здоров'я Чернігівської міської ради.

Завершується цей матеріал ще однією історією від новинарів про подію, яка поки не сталася, але до якої долучився Березенко: «За сприяння народного депутата Сергія Березенка, міській лікарні №1 виділені кошти на ремонт адміністративного корпусу та дезінфекційної камери. Ці проекти вже пройшли експертизи. В закладі чекають на початок робіт».

25 серпня журналісти розповідають про актуальну новину: "Діти за здоровий спосіб життя", - під таким гаслом у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей фінішували веселі старти для малечі...», але якимось чином і вона зводиться до одразу трьох хвалебних коментарів на адресу Березенка.

Людмила Зеленько, начальниця служби у справах дітей Чернігівської ОДА, називає двох людей, які допомагають будинкам сімейного типу виховання: Сергія Березенко та Миколу Кулебу, уповноваженого Президента з прав дитини. Але «Новий Чернігів» далі хвалить лише одного: «Закладом неабияк опікується народний депутат України Сергій Березенко. Він неодноразово протягом року перераховував свою заробітну плату на рахунок Центру, сприяв проведенню ремонтів у дитячих кімнатах та фінансував відпочинок дітей».

І немов цього мало, далі всю допомогу закладу перераховує його директор Анатолій Писанка: «Я хотів би подякувати Сергію Івановичу - це дійсно людина з великої букви [...] постійно турбується про нас. Він організував для наших дітей [...] екскурсію на річку Десна, це "Казбек", от. Звичайно, за цей період, він, ось от це туалетна кімната, яка зроблена у хлопців - це за його кошти. Він нам перерахував майже 100 тисяч коштів налічними».

І все ж у Сергій Березенка є конкурент. Адже «Новий Чернігів» пропіарив ще одного депутата, члена «Волі Народу» Максима Микитася. Він подарував дітям надію. «Надія прийти 1 вересня до школи у чистому взутті та проїхатися дорогою на роликах у цих дітлахів все ж таки є. Вона з’явилася після візиту до села народного депутата України Максима Микитася», - розповідають журналісти про ремонт сільської дороги.

Звісно, лобіювання інтересів громад - це добре. Але постійний піар на, власне, одному з прямих обов’язків депутатів, - це дивно. Особливо, враховуючи, що розповідають, здебільшого, про одну людину.
«Дитинець»: Пам’ятаємо про подвиги героїв та Сергія Березенка
«Дитинець» - це ще один телеканал, що контролюється міським головою Чернігова й піарить Сергія Березенка.

Тут глядачів тримали в курсі благодійності народного обранця 25 серпня: «Три роки тому вони [бійці 13 батальйону територіальної оборони, - MS] встановили український прапор на Станиці Луганської [...] За ті бої частина військовиків отримали державні нагороди. Проте, це далеко не всі, кого хотіли б відзначити побратими. Тож до третьої річниці розробили і виготовили недержавні нагороди за оборону Станиці Луганської. [...] Фінансову допомогу на недержавну нагороду отримали від народного депутата».

Далі коментує «представник» Сергія Березенка Андрій Дериземля: «Дійсно, це великий подвиг. На жаль, не всі зможуть отримати державні нагороди. Саме є ініціативна група, яка зверталася до народного депутата Сергія Івановича Березенка. Він підтримав цю ідею».

Окремо хочеться відзначити, що чомусь майже всі коментатори називають нардепа на ім’я та по-батькові, хоча йому тільки тридцять три роки, зараз XXI століття й говорять про нього, зазвичай, старші чоловіки. Прояв народної любові?




Громадська організація "Детектор медіа"

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини