Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:47:27

Кому належать аптечні пункти в лікарнях Чернігова

27.12.2016   07:52Агенцiя

Майже у всіх медичних закладах працюють аптечні пункти, щоб не треба було далеко бігати, а відразу взяти те що лікар виписав і скоріше почати одужувати. Аптечні пункти в лікарнях це безпрограшний бізнес.

Ми вирішили проаналізувати які аптечні пункти знаходяться в Чернігівських лікарнях і кому вони належать. Для дослідження ми взяли “Чернігівську обласну лікарню”, “Чернігівську міську лікарню №1”, “Чернігівський обласний онкологічний диспансер”, Комунальний лікувально-профілактичний заклад “Чернігівська центральна районна лікарня”, для прикладу взяли ще і "Ніжинську центральну міську лікарню імені Миколи Галицького" Ніжинської міської ради.Лікарні відібрані за принципом найбільших замовників закупівель.


Ліки України

Почнемо з підприємства яке представлене в усіх вибраних нами закладах. Це комунальне підприємство Чернігівської обласної ради "Ліки України", керівник Варнавський Сергій Дмитрович, депутат обласної ради сьомого скликання від партії “Опозиційний блок”. Сергій Дмитрович співзасновник цілої низки Прилуцьких підприємств, але зараз працює на посаді директора КП “Ліки України”, до речі єдине підприємство, яке приймає участь в електронних торгівлях Prozorro. Зі слів Сергія Дмитровича “Ми приймаємо участь в Prozorro тільки тому, що керівники медичних закладів самі телефонують і просять зайти на торги, щоб вони відбулись. Бо інакше медичні заклади залишаться без медичних препаратів та ліків.”

У 2015 році КП “Ліки України” було задіяно в судовій справі проти ТОВ “Омега 555” яка діяла без відповідної ліцензії на оптову торгівлю лікарськими засобами та була постачальником лікарських засобів КП «Ліки України».

Під час досудового розслідування, було допитано в якості свідка начальника торгово-виробничого відділу КП «Ліки України» Чернігівської обласної ради, яка повідомила, що на час призначення на посаду начальника торгово-виробничого відділу, договір між ТОВ «ОМЕГА 555» та КП «Ліки України» ЧОР був вже укладений. Замовлення продукції здійснювалось за допомогою електронної пошти, або зв‘язавшись безпосередньо з менеджером ТОВ «ОМЕГА 555» по мобільному телефону.

Кримінальне провадження відносно посадових осіб КП “Ліки України” ЧОР закрите у зв’язку з відсутністю в їх діях складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.321-1 КК України – обіг фальсифікованих лікарських засобів.

На даний час КП “Ліки України” не має жодних правовідносин з ТОВ “Омега 555”.
 

ТОВ “Аптека№25 плюс” та ТОВ “Акбофарм”

До Варнавського на посаді директора КП “Ліки України” працювала Ковпак Наталія Іванівна, яка зараз очолює ТОВ "Аптека№25 плюс" та ТОВ "Фармацевтична фірма "Акбофарм". ТОВ "Аптека№25 Плюс" присутнє в КП “Чернігівська обласна лікарня” та ЧМЛ№1. В свою чергу ТОВ "Фармацевтична фірма "Акбофарм" присутня лише в “Чернігівській обласній лікарні”. Серед засновників ТОВ "Аптека №25 плюс" - син начальника СЕС Максим Донець, Мисник Наталія Володимирівна і Пономаренко Євген Олександрович. Та ж сама Мисник Н.П. є засновником ТОВ "Віні-2" разом з нею засновником є Калініченко Володимир Михайлович. Є фірма ТОВ "МІВІДА", яка розливає і продає мінеральну воду "Остреч".Засновники цього товариства  Пономаренко Олександр Євгенійович (син засновника Аптеки №25), Калініченко Ніна Микитівна (дружина засновника "Віні-2") та Фаль Володимир Петрович– головний лікар Чернігівської міської лікарні №2. Якщо врахувати що одну з дочок Володимира Петровича звуть Наталія, то зв'язок між ними стає очевидний.
 

ПП “Світ здоров'я ЗЖС”

Приватне підприємство “Світ здоров'я ЗЖС” представлене у ЧМЛ№1 та КЛПЗ ”Чернігівська районна центральна лікарня” Його керівники Сергеєва Антоніна Миколаївна та Зименко Микола Володимирович. В назві цього товариства“Світ здоров'я ЗЖС” ці два прізвища поєднує таємнича літера “Ж”, деякі люди кажуть що за цією літерою криється Жиденко Андрій Михайлович, наразі головний лікар Чернігівської обласної лікарні. Його дружина Чабан Тетяна Олексіївна до 2011 року була одним ззасновників цього підприємства.
На даний час Тетяна Олексіївна один з засновників ТОВ “Медик-Стар” яке згідно КВЕД також займається загальною медичною практикою, оптовою та роздрібною торгівлею фармацевтичними товарами.


ТОВ "Фірма "СНГ" та інші аптечні пункти

ТОВ "Фірма "СНГ", яке має своє представництво в усіх вибраних лікарнях окрім “Ніжинської міської лікарні” і лише один раз виходило на торги в ProZorro з Інститутом сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України на суму 4836,50грн. Його очолює незмінний керівник Нагайчук Василь Янкович, який в далекому минулому - 2002 році був представником партії “Єдність”.


ТОВ "Аптека№96" представлена у ЧМЛ№ 1. Її керівник Будник Ігор Богданович.


Аптека “Сальвія” представлена у ЧМЛ№ 1 її керівник Шенфельд Сергій Олегович.


ТОВ "ФФ "Лек-Віл" представлена у ЧМЛ№1 та “Центральній районній лікарні” її керівник Лебедев Володимир Володимирович, також йому належить ТОВ “Фармгарант”


ТОВ "Медінтех" представлена у “Чернігівському обласному онкологічному диспансері” її керівник Кулич Володимир Олексійович.


ТОВ "Ескулап" знаходиться у “Центральній районній лікарні”, керівник Темпчур Олександр Анатолійович.


ЗАТ "Аптека № 180" знаходиться у “Центральній районній лікарні”. Керівник Закидальська Тетяна Віталіївна балотувалась до Чернігівської обласної ради в 2015 році як представник політичної партії “Партії простих людей Сергія Капліна”. Раніше Тетяна Віталіївна була керівником ТОВ “Фармгарант” та ТОВ "Аптека№ 25 Плюс".


Аптечний ринок та ринок ліків дуже цікавий та заплутаний і розібратись в ньому дуже важко навіть з тими відкритими реєстрами що існують. Багато підприємств пов’язані між собою керівниками або засновниками.
Данні отримані за допомогою аналітичної платформи YouControl та даних у вільному доступі мережі Internet.
Дослідження проведене ЧОГО “Центр політичних студій та аналітики” в рамках проекту "Забезпечення ефективних медичних витрат" за фінансової підтримки програмної ініціативи "Громадське здоров`я" міжнародного фонду "Відродження".

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини