Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:46:27

Кому належать маршрутки у Чернігові

14.09.2016   17:52Агенцiя

У Чернігові є 43 автобусних маршрутів, 95% яких обслуговують приватні перевізники. Ринок пасажирських перевезень поділили між собою 13 перевізників, яких з один - комунальний.

ДП «Пассервіс» ВАТ «Чернігівавтосервіс» та ТОВ «Пассервіс-Люкс»


Ці два підприємства різняться між собою тільки назвами і директорами. Спільним є те, що ними володіє сім’я Вакуленків і вони працюють по одній системі, користуються однаковими методами роботи.

На сьогодні цього перевізника можна вважати монополістом на ринку пасажирських перевезень міста Чернігова. Із 43 автобусних міських маршрутів він обслуговує 25 маршрутів, в число яких входять і найприбутковіші.

ДП «Пассервіс» (директор Леоненко С.І.) працює з 1999 року і обслуговує маршрути: 2, 2а, 3, 5, 7, 9, 14, 16, 18, 19, 20, 22, 27 (1/2), 28, 29, 31, 32, 34, 36, 43, 44, 46, 47.

Засновниками ДП «Пассервіс» згідно з інформацією державного реєстру є ВАТ «Чернігівавтосервіс» та Вакуленко Олена Олександрівна.

ТОВ «Пассервіс-Люкс» (директор Козир В. О) працює з 2002 року і обслуговує  два маршрути 11-й та 12-й.

Володимир Вакуленко почав сімейний бізнес у сфері громадського транспорту ще в 1984 році, коли його призначили начальником Чернігівського автотранспортного підприємства 24021 (АТП 24021), що в 2002 році було перейменовано на ВАТ «Чернігівавтосервіс», генеральним директором якого продовжував працювати Вакуленко В.М. до 2008-го року.

З листопада 2008 року, у зв’язку з обранням Вакуленка на посаду віце-президента ВГО «Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників», генеральним директором ВАТ «Чернігівавтосервіс» стає його родич Володимир Козир. Дружина Володимира Вакуленка є рідною сестрою Володимир Козира.

У Чернігові за роботою підприємств залишився наглядати його син Сергій Вакуленко, який вже депутат двох скликань Чернігівської міської ради, наразі є заступником голови постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку та енергозбереження і перебуває на посаді директора ТОВ «Автоекспрес». На місцевих виборах 2015 року він обирався від партії «Наш край», яка має більшість в міській раді. До цього був депутатом від «Сильної України» і членом Партії регіонів. За даними Єдиного державного реєстру засновником ТОВ «Автоекспрес» є ТОВ «Пассервіс-Люкс», співвласником якого є його батько – Володимир Вакуленко.
Даний перевізник працює за принципом передачі в оренду маршрутів та отримання з кожного автобуса орендної плати (наприклад так працюють маршрути №7, 14, 16, 29, 31, 36, 44 та інші). У середньому перевізник отримує 100 грн. за день з одного автобуса. Власне, це є однією з причин, чому до роботи цього перевізника є багато претензій. Фактичний переможець на конкурсі  і підписант договору з виконкомом на надання послуг, ці послуги по факту не надає.


«Чернігівське Тролейбусне Управління»

Комунальне підприємство обслуговує всього два автобусні маршрути: №39 та №38, який дублює тролейбусний маршрут №1. На маршрутах задіяні орієнтовно 12 автобусів марки ПАЗ.
4 квітня 2016 року був призначений новий директор комунального підприємства Дмитро Лавренюк. Раніше він був директором ТОВ «Сівертекс», яке створено на базі ПАТ ВТФ «Сіверянка», президентом якого є Олександр Лавренюк (батько Дмитра Лавренюка). На останніх виборах до міської ради Дмитро Лавренюк балотувався від БПП «Солідарність» та брав  активну участь у діяльності Благодійного фонду «Поліський оберіг», засновником якого є Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.
До Дмитра Лавренюка з 2009 року начальником КП «Чернігівське тролейбусне управління» працював Олег Коржов, за час роботи якого тролейбусний парк скоротився удвічі: зі 128 до 60 тролейбусів.


«Таксосервіс»

ПрАТ «Таксосервіс» обслуговує 3 маршрути: 25, 37 та 27-й, який ділить разом зі своїм запеклим конкурентом – «Пассервіс». В минулому році піврічна епопея з проведенням конкурсу на маршрут №27 закінчилась тим, що його віддали на обслуговування двом перевізникам: ДП «Пассервіс» та ПрАТ «Таксосервіс». На сьогодні цей маршрут є показовим в чіткості роботи і дотримання договірних умов, що говорить про конкурентну боротьбу між перевізниками.

Власником та директором ПрАТ «Таксосервіс» з 2010 року є Олексій Захарченко. Підприємство було засновано його батьком Миколою Захарченком ще в 1994 році.

На місцевих виборах  Олексій Захарченко балотувався у депутати Чернігівської міської ради від «Партії простих людей Сергія Капліна», яка у місті не подолала прохідного 5% бар’єру.

По суті, що Володимир Вакуленко в «Чернігівавтосервісі», що вже покійний Микола Захарченко були так званими «червоними директорами» двох єдиних автотранспортних підприємств в Чернігові часів Радянського союзу. І після розпаду СРСР  підприємства через приватизацію і викуп акцій у колективів підприємств стали власністю конкретних сімей.
 


«Чернігівська автомобільна компанія» та «ЧАК плюс»

Директором і власником двох підприємств є Олександр Ковальов, екс-депутат міськради від «Партії Регіонів» і кум екс-мера міста Олександра Соколова.

ТОВ «Чернігівська автомобільна компанія» працює з 2002-го року і обслуговує 2 маршрути – 26-й і 33-й.

ПП «Чернігівська автомобільна компанія плюс» на ринку пасажирських перевезень з 2007 року і обслуговує один маршрут – 42-й.

Окрім цього, Олександр має ще й інший бізнес, пов’язаний з мережею таксі та сферою громадського харчування (кафе «Стрижень»).

Підприємство зареєстровано в 2004 році і сьогодні обслуговує всього один маршрут – 8-й.

Засновниками ПП «Автоера» є Світлана Гребінник та її син Сергій Гребінник, а також Микола Лисенко (виділений на фото) – це чоловік Світлани Гребінник. Окрім того, сім’я Гребінників ще має мережу міських таксі.


«Пассавто-ЛТД»

Підприємство обслуговує 30-й маршрут, один із найкращих маршрутів міста по розташуванню і прибутковості, який проходить через все місто і зачіпає історичний центр. При цьому, жителі міста часто скаржаться на якість перевезення і стан маршруток:

«Незважаючи на численні скарги… що стан маршруток на 30 маршруті жахливий, водії курять і розмовляють по телефону під час їзди, не дотримуються інтервалу руху і часто взагалі висаджують пасажирів, не доїжджаючи до кінцевої зупинки, немає будь-якої реакції з боку Управління транспорту і зв’язку Чернігівської міської ради. Можливо, це комусь дуже зручно?», – пишуть на сайті Громадського контролю якості пасажирського транспорту м.Чернігова.

Керівник підприємства  «Пассавто-ЛТД» Вадим Лунєгов є також керівником громадської організації «Чернігівська обласна федерація настільного тенісу». Його соратник, партнер по тенісу та колишній партнер по бізнесу Олександр Бєльський наразі є начальником Управління транспорту та зв’язку Чернігівської міської ради.

Засновниками ТОВ «Пассавто-ЛТД» є Вадим Лунєгов та Ігор Духно.

ФОП Гребінник А.В.
Обслуговує 35-й маршрут у Чернігові. Директор – Гребінник Андрій Васильович. Підприємець почав працювати на ринку пасажирських перевезень в 1999 році.

ФОП Заєць М.М.
Обслуговує 2 маршрути – 24 та 24а. Директор – Заєць Михайло Михайлович. З 2000 року почав свою роботу, як перевізник.

fop-korenФОП Корень В.В.
Обслуговує 2 маршрути – 15-й та 1-й. Директор – Корень Валерій Васильович (на фото). Почав свою підприємницьку діяльність з 1996 року.

ФОП Кушнір Ю.М.
Обслуговує 2 маршрути – 21-й та 23-й. Директор – Кушнір Юрій Миколайович. Працює на ринку пасажирських перевезень з 1994 року.

ФОП Мекшун Г.Л.
Обслуговує 2 маршрути – 21-й та 23-й. Директор – Мекшун Геннадій Леонідович. З 2001 року здійснює перевезення мешканців Чернігова.


Тетяна Романова, для «Наших грошей»


http://nashigroshi.org/2016/09/13/komu-nalezhat-marshrutky-u-chernihovi/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини