Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:38:34

Чернігівщина у рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів

17.12.2015   20:03Агенцiя

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України представило рейтингову оцінку соціально-економічного розвитку регіонів за січень-вересень поточного року.

Фахівці проаналізували шість напрямів життєдіяльності суспільства.
Відтак, Чернігівщина отримала 14-те місце у рейтингу фінансової самодостатності.

При оцінюванні враховувався темп зростання/зменшення податкового боргу підприємств, що перебувають у процедурах банкрутства. А також рівень доходів до місцевих бюджетів.

До слова, обласна скарбниця цьогоріч збагатилася на понад 42%. Середній показник по країні — майже 40%.

На щабель вище область знаходиться у рейтингу інвестиційного розвитку та зовнішньоекономічної співпраці.

Такий результат Чернігівщина отримала за підсумками зміни індексу капітальних інвестицій та сумою прямих іноземних вкладень. Останній показник цьогоріч знизився не лише у регіоні, а й у державі загалом. Пояснення цьому зрозуміле — антитерористична операція на сході країни не мотивує іноземних інвесторів.

18-ту позицію область посіла у рейтингу відновлювальної енергетики та енергоефективності. Сюди враховували показник оснащеності будинків побутовими приладами обліку теплової енергії, сумарну потужність котелень на альтернативних видах палива.

Оцінювали і частку домогосподарств та бюджетних установ, які уклали кредитні договори в рамках підтримки заходів з енергоефективності за рахунок державного бюджету (у тому числі співфінансування з місцевих бюджетів).

Економічна ефективність та ефективність ринку праці області отримали 19 позначку.

У першому до уваги брали індекс виробництва промислової та сільгосппродукції, а також обсяги її реалізації у розрахунку на одну особу.

Звернули увагу і на обсяги будівельних робіт та індекс споживчих цін.

Щодо ринку праці: розглядали рівень безробіття та зайнятості населення, індекс реальної заробітної плати та суму її заборгованості. Зауважили і про темпи зменшення заборгованості населення за послуги ЖКГ. У порівнянні з минулим роком сума боргу в області зменшилася на 20 %.

За рівнем розвитку інфраструктури Чернігівщина отримала 20-те місце.
Тут розглядали обсяг вантажообороту автомобільного та залізничного транспорту. Врахували і кількість прийнятого в експлуатацію житла. Останній показник в області зріс на понад 15%, порівняно з минулим роком.

Варто зазначити, що у поточному році в області здійснююється чимало масштабних реконструкцій бюджетних установ та інших об'єктів. Роботи виконуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини