Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:52:37

Ринок праці Чернігівщини мовою цифр

09.06.2015   10:55Агенцiя

У січні-травні 2015 року на обліку в центрах зайнятості області перебувало 29,8 тис. безробітних, що на 10% більше, ніж за аналогічний період 2014 року. Зокрема з початку року надано статус безробітного 13,1 тис. громадянам, що на 3% більше минулорічного показника.

За звітний період у банку даних обласної служби зайнятості налічувалося 13,0 тис. вакансій від 3,4 тис. роботодавців. За сприяння служби зайнятості укомплектовано 9,8 тис. (76% від загальної кількості вільних робочих місць). Станом на 1 червня 2015 року актуальними були 1,7 тис. вакансій, на кожну з яких претендувало 10 шукачів роботи.

За сприяння служби зайнятості у січні-травні 2015 року роботу отримали 6683 безробітних. З них 191 особу працевлаштовано в результаті надання роботодавцям компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 297 - шляхом виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності.

Професійне навчання та перенавчання безробітних організовується з урахуванням сучасних потреб ринку праці, вимог роботодавців до якості робочої сили та проведеної профорієнтаційної роботи. Так, протягом звітного періоду набував нових професій та підвищував кваліфікацію 2681 безробітний (на 10% більше, ніж за відповідний період минулого року). До участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру залучено 3747 безробітних, що на 9% більше минулорічного показника.
Станом на 1 червня 2015 року на обліку в центрах зайнятості області перебувало 16,5 тис. безробітних громадян.

З початку дії постанови КМУ від 01.10.2014 року №509 до центрів зайнятості області в пошуках роботи звернувся 1091 переселенець, з них 668 – отримали статус безробітного, решта - інформаційні та консультаційні послуги. Працевлаштовано 199 переселенців. 137 – взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 25 – було направлено на професійне навчання.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.