Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:50:51

На Чернігівщині надходження до бюджетів зростають, суми отриманих пільг для платників – збільшуються

27.12.2014   09:18Агенцiя

По Чернігівській області очікувані надходження і до загального фонду держбюджету, і до місцевого бюджету за поточний рік перевищать 1,6 млрд. грн. Дохідна частина Єдиного соціального фонду очікується понад 3 млрд. грн.

На бюджетні надходження суттєво впливають податкові пільги. Згідно до квартальної звітності за 9 місяців 2735 суб’єктів господарювання Чернігівщини отримали податкові пільги на суму 1 млрд. грн., з них до державного бюджету - 935 млн. грн. Половина цієї суми – 502 млн. грн. – отримали у  сільськогосподарській галузі. Враховуючи особливості розвитку нашого регіону, сільгоспвиробники активно користуються спеціальним режимом оподаткування.

Також 192,5 млн. грн. пільг отримала  переробна промисловість, 81,6 млн. грн. - оптова і роздрібна торгівля,  66,5 млн. грн. - транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність, 22 млн. грн. –  охорона здоров’я і надання соціальної допомоги. Більше 5 млн. грн. припадає на діяльність громадських організацій, 2,6 млн. грн. - на функціонування бібліотек,  архівів,  музеїв тощо.

Якщо проаналізувати отримані пільги в розрізі податків,  то їх переважна  більшість припадає на  ПДВ - 865 млн. грн. (86 %). Найбільші суми отримали такі підприємства Чернігівщини: ТОВ "Земля і воля" - 52 млн. грн., СТОВ "Дружба нова" - 31 млн. грн. та  ПП "Агропрогрес" - 22 млн. грн.
На другому місці –  пільги з податку на прибуток - 68 млн. грн. (7 %) . Найбільші суми в Управління ЖКГ - 9,7 млн. грн. 

На третьому місці – пільги по платі за землю - 54,9 млн. грн.(5%). Тут лідирує "Остерська квартирно-експлуатаційна частина району" - 11,8 млн. грн.

Найменшу кількість пільг отримано по акцизному податку - 14 млн. грн. (1,4%).

Разом з тим загальна кількість пільговиків порівняно до 2012 року зменшилась на 22 відсотки, а  сума отриманих податкових пільг цього року зросла порівняно до 2012 року на 13 відсотків, а до 2013 року – на 3,6 відсотка.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.