Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:10:15

За кого голосуватимуть чернігівці?

13.10.2014   13:57Агенцiя

За результатами соціологічного опитування, яке проводилося у Чернігові, до парламенту проходять 7 політичних партій: Блок Петра Порошенка, Радикальна партія Ляшка, Народний фронт, Громадянська позиція, ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «Сильна Україна».

За Блок Петра Порошенка планують проголосувати 21,39% опитаних чернігівців, Радикальна партія Ляшка отримала 12,28% підтримки,  Народний фронт – 8,69%, Громадянська позиція – 7,69%, ВО «Батьківщина» - 7,1%, ВО «Свобода» та «Сильна Україна» - отримали по 5,93 та 5,76 відсотки відповідно. Не визначилися із своїм вибором – 20,38% опитаних.

На думку експертів «Сильна Україна» - це конструктивна опозиція, яка працюватиме не на розкол країни, а на її об’єднання. Це партія, яка демонструє не «агресивну » критику влади, а пропонує шляхи вирішення проблем.

Лідером серед кандидатів-мажоритарників по 205 округу став Валерій Куліч, йому планують віддати голоси 15,87% опитаних. На другому місці кандидат від Радикальної партії Ляшка, на третьому самовисуванець Андрій Дериземля. Кандидат від «Сильної України» Віктор Геращенко  отримав 6,85% підтримки чернігівців, які взяли участь у опитуванні.

Також у чернігівців питали чи відбулося покращення або погіршення у таких сферах: економічна ситуація, політична стабільність, боротьба з  корупцією, підтримка закону и порядку, повага влади до прав людини, єдність громадян України. Практично половина опитаних (49%) вважає, що за останні півроку відбулося погіршення практично в усіх сферах життя, особливо в економіці країні. Взагалі не бачать жодних змін 26% опитаних. А 25% вбачають позитивні зміни у тому, що громадяни України стали більш об’єднаними та єдиними, також у боротьбі з корупцією та в тому, що влада почала ставитися з більшою повагою до народу.

Соціологічне дослідження було проведено волонтерами Чернігівської міської громадської молодіжної організації "Молодіжний інформаційний центр" на замовлення Інформаційно-аналітичного журналу "Чернігівський монітор" 11 - 12 жовтня у місті Чернігові.
Аудиторія дослідження: населення Деснянського району м. Чернігова віком від 18 років і старші.
Вибіркова сукупність: репрезентативна квотна вибірка 1200 респондентів.
Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face).
Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): не більше 1,9%.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.