Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:52:38

Атрошенко — Дубіль. Пінг-понг...

05.06.2014   15:18Агенцiя

З кожним пережитим днем стає все очевидніше, що двом народним обранцям від Чернігова Валерію Дубілю та Владиславу Атрошенку в нашому місті затісно. А їхня боротьба з кулуарної та закулісної з кожним днем переростає у все відкритіші й відвертіші форми.

Хоча пан Валерій (особливо це проявилося на останній незавершеній сесії міськради) й досі маскує свої атаки на супротивника представниками нібито чернігівської громадськості. А також розсиланням і оприлюдненням інформаційних матеріалів щодо ситуації в місті та різноманітних питань.

Невідомо й досі, хто з них і чим саме кращий для нашого міста, але пан Владислав намагається бути відкритішим, постійно проводить прес-конференції. І прагне при цьому дати відповіді на іноді гострі (чи злі) запитання представників місцевої преси. Щоправда, варто відзначити: на прес-конференції, на превеликий жаль, усе частіше запрошуються журналісти саме тих видань, котрим явно почали замовляти формат написання матеріалів чи показу телевізійних сюжетів. Тобто «джинсу». Хоча, можливо, сам депутат і не має до цього прямого відношення — це його політтехнологи аж зі штанів від старання вискакують.

Отже, минулої п’ятниці, як завжди, несподівано та терміново люди з команди Владислава Атрошенка запросили журналістів міста (відзначу, що мене особисто ніхто не запрошував) на його прес-конференцію. Спочатку слово взяв нардеп і доволі довго виставляв оцінки та давав прочуханки багатьом міським чинушам, посадовцям і депутатам, а також деяким політичним силам. Навіть погрожував декому позачерговими міськими виборами вже цієї осені. Зрозуміло, все це відбувалося і з розрахунку на звичку до «зомбування» наших телеглядачів, слухачів та читачів. Хоча було сказано й багато доволі правильних та актуальних речей.

Отже, коротко про головне з перших уст нардепа.

Щодо результатів виборів

Уперше в історії незалежної України Президента обрали вже в першому турі в усіх виборчих округах. Що дає велику надію на об’єднання суспільства, а також пришвидшення виходу з економічної й політичної криз. Крім того сюрпризом став успіх лідера Радикальної партії Олега Ляшка. Що, можливо, пов’язано з неспроможністю команди партії «Батьківщина» виправдати очікування українського народу. Тому Олег Ляшко та його партія мають серйозні парламентські перспективи на майбутніх виборах. А доволі негативна динаміка популярності лідера «Батьківщини» (впала майже втричі) говорить сама за себе.

Щодо ста днів нової влади

Немає роботи — немає й результатів. Хоча звільнено з посад багато здібних керівників, що не мали жодного відношення до злочинних діянь режиму Януковича. До новопризначених посадовців — надто багато запитань. Незрозуміло — чим вони кращі? Окрім того, вже перші кроки діяльності керівників від нової владної політичної сили продемонстрували, що вона не має сильного кадрового потенціалу. Тому, на переконання нардепа, на Чернігівщині відбудуться відчутні зміни. Й не тільки серед високопосадовців.

Щодо останньої сесії міськради

Ця сесія нагадала парламентареві анекдот, коли студента запитують про рибу, а він знає відповідь лише про блохи. Тобто громада Чернігова очікувала конкретної відповіді щодо відміни рішення про «прихватизацію» двох земельних ділянок у найбільш «ласому» для нечесних бізнесменів місці лісопарку «Ялівщина» — натомість вони зосередилися на «блохах Атрошенка».

У зв’язку зі звинуваченнями «Батьківщини» в тому, що дружина депутата володіє землею в Ялівщині, Владислав Атрошенко повідомив, що справді його родина купила дві земельні ділянки на вторинному ринку, які не мають жодного стосунку до цього лісопарку. Метою придбання ділянок було спорудження будинку в межах рідного міста. Владислав Атрошенко пообіцяв персонально показати журналістам ділянки, які належать його дружині. Крім того підтвердив інформацію про те, що його тесть також є власником понад гектара землі неподалік від Ялівщини (майбутнє котеджне містечко). На щире переконання нардепа, комерційна діяльність тестя не має до нього жодного стосунку.

Щодо позачергових виборів

Якщо робота депутатів і міського голови відбувається не на користь громади міста, потрібні вибори. А запитань стосовно діяльності міськради у громади доволі багато. Наприклад, постійний дерибан землі. Або ринок «Шанхай», що довгий час спокійно працює, хоча й досі не сплатив до бюджету міста майже три мільйони гривень. Крім того, вже відкрито кримінальне провадження щодо рішення по Ялівщині. І тут уже від позиції прокуратури залежить, чи доведе вона цю справу до кінця.

Владислав Атрошенко повідомив, що вже зареєстрував у Верховній Раді проект Постанови щодо проведення у Чернігові позачергових виборів. Він вважає: коли виникне така потреба, то громада міста швидко примусить міського голову Олександра Соколова написати заяву про відставку.

Щодо особистих майбутніх перспектив

На запитання журналістів про його політичні інтереси нардеп (ледь зашарівшись) повідомив, що просто крісло мера чи губернатора (а може, й набагато вище) його не цікавить. Він хотів би попрацювати в такій команді, результатом роботи якої був би позитивний слід у сучасній історії рідного міста (області, країни тощо). А отримати призначення на відповідальну посаду без своєї професійно підібраної кома­нди — з цього жодного сенсу не буде.

Отакою була чергова прес-­конференція народного обранця. Варто сказати, що рішення про позачергові вибори можливе. Але це буде суто політичне рішення більшості парламенту. І чи вдасться панові Владиславу переконати нового Президента й депутатів перейматися питаннями Чернігова? Тим паче, жодних юридичних аргументів для цього поки немає: ні рішень суду, ні заяви про відставку від міського голови, ні висловлення недовіри двома третинами складу депутатського корпусу. Ні, тим паче, бажання міських депутатів скласти свої повноваження. Тому попереду дуже ймовірні позачергові парламентські вибори, і ми ще багато чого та різного наслухаємось...

Олександр ШИЛО


http://www.hvilya.com/news/atroshenko_dubil_ping_pong/2014-06-05-4466
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини