Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 04:01:18

Не піару заради: рейтинг службових авто голів ОДА

25.09.2013   10:24Агенцiя

У Нідерландах чи Швейцарії міністр, який їде на роботу на велосипеді, – цілком звична картина. А от в Україні високопосадовець, який жваво крутить педалі на шляху до власного кабінету, щонайменше викличе здивування, а то й «ступор» у простих українців.

Найчастіше депутати та чиновники згадують про ровери лише заради піару.

От чомусь не звик наш брат бачити можновладців, скажімо, у громадському транспорті, а не в дорогих іномарках. Колоритно з приводу службового автомобіля висловився голова Житомирської ОДА Сергій Рижук, який користується у робочих цілях «Тойотою Кемрі» 2009-го року випуску.

«Я не буду, хоч хочу, їхати по Житомиру на велосипеді. В електричці, якщо зумію – то з задоволенням проїду. І буду їхати не з задоволенням, і часто у Київ, на своєму службовому автомобілі, тому що цей службовий автомобіль привіз до Житомира 126 мільйонів гривень за рік. У вісім разів більше, ніж торік. Так що не буду я вашою-нашою електричкою їздити», – цитує Рижука місцевий портал «Житомир Експрес».

IA ZIK вирішила з’ясувати, а яким службовим транспортом пересуваються голови обласних держадміністрацій та їхні заступники. Отож відповідні запити на інформацію було скеровано до всіх 24 ОДА та Ради міністрів Криму. Насамперед запитувалася інформація про службовий транспорт керівництва: марка та модель машини, рік випуску, об’єм двигуна та балансова вартість. Жодної відповіді не надійшло від Радміну Кримської автономії, Кіровоградської, Миколаївської та Черкаської облдержадміністрацій. Ще в чотирьох ОДА – Дніпропетровській, Луганській, Сумській та Тернопільській – відмовилися надати відомості про службовий транспорт начальства.Ринкова вартість авто голів ОДА
Слід підкреслити, що реальна ринкова вартість службових автомобілів може часом суттєво відрізняється від балансової.

Наприклад, в Одеській ОДА балансову вартість Toyota Camry (2008 р.в.), Mitsubishi Carizma (2001 р.в.) та Nissan Maxima (2002 р.в.) оцінили аж у неповних 38 тисяч гривень.

IA ZIK проаналізувала, скільки коштують автомобілі, аналогічні службовим машинам губернаторів, на популярних сайтах купівлі-продажу автотранспорту – АвтоРІА та RST.ua. Адже таким чином можна з’ясувати, якою ж хоча б приблизно є ринкова вартість службових авто українських губернаторів.

Картина вийшла такою:

1. Голова Чернігівської ОДА Володимир Хоменко – Тойота Лендкрузер ($42500)
2. Голова Вінницької ОДА Іван Мовчан – Тойота Прадо 4.0 ($36500)
3. Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук – Merсedes-Benz S500L ($27600)
4-5. Голова Рівненської ОДА Василь Берташ – Toyota Avalon ($26000),  Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк – Toyota Avalon ($26000)
6. Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв – Лексус LX 470 ($25000)
7 Голова Запорізької ОДА Олександр Пеклушенко – Фольксваген Фаетон ($24700)
8. Голова Волинської ОДА Борис Клімчук – Toyota Lexus ($24050)
9. Голова Житомирської ОДА Сергій Рижук – Toyota Camry ($22700)
10. Голова Полтавської ОДА Олександр Удовіченко – Volkswagen Touareg ($21500)
11. Голова Одеської ОДА Едуард Матвійчук – Toyota Camry ($20450)
12-14. Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида – Volkswagen Touareg ($20000),. Голова Херсонської ОДА Микола Костяк – Volkswagen Touareg ($20000), Голова Хмельницької ОДА Василь Ядуха – Volkswagen Touareg ($20000)
15. Голова Київської ОДА Анатолій Присяжнюк – Тойота Лендкрузер ($19900)
16. Голова Харківської ОДА Михайло Добкін – Skoda SuperB Ambition ($18900)
17. Голова Донецької ОДА Андрій Шишацький – Хюндай Соната ($16000)

За інформацією IA ZIK

 

Голова Чернігівської ОДА Володимир Хоменко вважає, що нічого ховати інформацію від засобів масової інформації.

«Ми звикли до запитів. На ті запити, які нам дають незалежно чи то ЗМІ, чи то інші якісь органи - ми даємо відкриту та правдиву інформацію. Автомобіль не є власністю ОДА, але ми його використовуємо. Якщо б ми подали не правдиву інформацію, що я користуюсь іншим автомобілем – це було б не щиро, не правдиво по відношенню до всіє громади» - сказав Володимир Хоменко під час прес-конференції.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини