Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:10:15

Метаморфози чернігівських опозиціонерів

15.02.2013   12:04Агенцiя

Поразка опозиційних сил на Чернігівщині під час останніх виборів, їх бездіяльність, відсутність активних акцій не повинні дивувати чернігівців. На це є свої причини, і одна з них це очільники обласних осередків найбільш впливових опозиційних партій - Олександр Нерета - голова "Фронту Змін" та Олександр Кодола - ВО "Батьківщина".

Для легкості та зрозумілості викладемо розповіді про них окремо.

Олександр Нерета, став лідером обласного "ФЗ" геть випадково, через те, що обласна організація виявилася "обезголовленою" - попередній голова обласної організації перейшов до проекту Королевської. До недавнього часу Олександр Нерета мав титул виконуючого обов'язки.

Починав свою кар'єру Нерета службою у ракетних військах в Семипалатинську (Казахстан), які були під особливим наглядом КДБ. Пізніш у часи Кучми - кар'єра керівника-господарника, навчання у Академії державного управління при Президентові України. З 2004 року і по сьогодні очолює Коропське автотранспортне підприємство, яке він успішно приватизував. Тож більшість автобусів, що перевозять пасажирів на півночі та центральній частині Чернігівщини приносять гроші нашому герою.

Досягти успіху Олександру Нереті допомогло знайомство і покровительство нардепа Олега Петрова, племінника дружини Леоніда Кучми, Тож і не дивно, що під час останніх виборів голова обласного "ФЗ" намагався "проштовхнути" його як кандидата від опозиції, зберігаючи вірність сюзерену.

Саме через автобусний бізнес влада і має можливість реально впливати на рішення пана Нерети. Це ж навіть лячно для нього уявити, що трапиться коли за результатами конкурсу маршрути почнуть вигравати конкуренти опозиціонера, або ДАІ почне зупиняти не зовсім справні автобуси. Це ж які збитки! І тут доречно згадати про ще одного покровителя Олександра Нерети - заступника голови облдержадміністрації Станіслава Прокопенка, який контролює питання автобусних перевезень в області. Свого часу Коропська райорганізація "Батьківщини" також стверджувала, що Нерета за підтримки Прокопенка досить успішно реалізує бензин із держрезерву.

То що ж ми маємо у сухому залишку?

Опозиційна партія "ФЗ", що тільки імітує діяльність - навіть в обласному офісі сьогодні приймає громадян лише одна дівчина, яка заодно виконує функції сторожа. До речі цього року ФЗ жодним чином не вшанував Героїв Крут навіть в Коропі, де мешкає голова обласної організації .

Ще цікавіша ситуація з 30-ти річним Олександром Михайловичем Кодолою, нині щасливим власником новенького автомобіля "Міцубіші" придбаного відразу ж після виборів.

Неочікуваний злет його політичної кар'єри стався тоді, коли на бізнес очільника обласної "Батьківщини" Івана Куровського розпочався тиск. Тож своє місце він залишив на керманича обласної організації "Молода Батьківщина" Олександра Кодолу.

Тепер уже Олександр Михайлович почав керувати обласним осередком партії. До його досягнень варто віднести просто "блискучу" організацію та участь у виборах, коли у Чернігівській області, де населення прихильно ставиться до "Батьківщини", регіонали в результаті мають більшість майже у всіх радах області, та й до Верховної Ради потрапив тільки один депутат від опозиції. Випадковість чи закономірність?

Доповнюють картину опозиційності Кодоли наступні факти. Наприклад, допомога майбутньому члену фракції "Партії регіонів" Івану Куровському, співпраця із Владиславом Атрошенко - кандидата від влади, фактична здача ВО №209, де виставили фактично непрохідного Сергія Журмана.

Зрозуміло, що Олександр Михайлович отримав за це не тільки подяку. Так після виборів у нього з'явився новенький автомобіль "Мітсубіші " (номер СВ 7800 АТ), вартість якого складає 180 000 гривень, і це при мільйонній заборгованості рядовим бютівцям - членам комісій, які не отримали 30% обіцяної оплати за роботу.

Чим же нині займається Олександр Кодола? Виправдовується перед журналістами, що нібито споруджує будинок та займається реалізацією грантів, а точніше, як написав один з чернігівських сайтів, імітацією їх виконання, тому і не брав участі у вшануванні Героїв Крут.

Нехай той хто з читачів, хто щось чув, окрім інтернет-розсилки, про те, як Олександр Кодола моніторить витрачання державних коштів, повідомить про це. Ми будемо вдячні.

Ось така опозиць, як казав Леонід Кучма.

Тетяна Лагун, Олександр Мордовець, Київ-Чернігів

http://ungaz.info/poltika/1215-metamorfozi-cherngvskih-opoziconerv.html
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини