Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:36:02

Аналітична інформація щодо виконання Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" у Чернігівській міській раді за 2012 рік

14.01.2013   11:59Агенцiя

У звітному періоді особлива увага приділялась заходам превентивного характеру, спрямованим на роз’яснення положень антикорупційного законодавства посадовими особами місцевого самоврядування.

З метою правової обізнаності, поглибленого вивчення нормативно-правових актів антикорупційного характеру в рамках постійно діючого тематичного семінару "Місцеве самоврядування як основа демократичного розвитку суспільства" для працівників Чернігівської міської ради систематично проводяться тематичні навчальні заняття.

З початку 2012 року шляхом навчання у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій згідно із затвердженим Планом-графіком за програмою постійно діючих тематичних семінарів "Запобігання і протидія проявам корупції на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування як невід’ємна складова роботи кадрового менеджменту" та "Робота місцевих державних адміністрацій і виконавчих органів міських рад по виконанню повноважень у галузі оборонної і мобілізаційної роботи, забезпеченню законності і правопорядку" кваліфікаційний рівень підвищили дві посадові особи Чернігівської міської ради.

Також для посадових осіб місцевого самоврядування Чернігівської міської ради проведено ряд навчальних занять за різною тематикою, зокрема: у лютому – "Реалізація державної політики у сфері запобігання та протидії корупції. Рекомендації щодо декларування" за участю начальника управління державної служби Головдержслужби України в області Ірини Протченко, заступника начальника юридичного відділу апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталії Мужикової та головного спеціаліста з питань запобігання та протидії корупції відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Сергія Меженного; у квітні – "Методичні рекомендації та порядок заповнення податкової декларації" за участю начальника відділу майнових податків та моніторингу з питань оподаткування фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Державної податкової інспекції у м. Чернігові Алли Сапон. Аудиторія присутніх постійно діючого тематичного семінару кожного заняття в середньому складала 100–150 посадових осіб, із них 35 – постійних слухачів, які по закінченню семінару отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Крім того, для посадових осіб бюджетних установ, посадовців, а також осіб, уповноважених на виконання організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків комунальних закладів Чернігівської міської ради позапланово організовано та проведено в березні навчання на тему "Декларування: заповнення, подання та зберігання декларацій посадовими особами бюджетних установ, а також посадовцями комунальних підприємств" за участю начальника управління державної служби Головдержслужби України в області Ірини Протченко.

З метою профілактики корупції, підвищення ефективності дотримання антикорупційного законодавства у районних у місті радах були проведені семінари – наради із запрошенням головних бухгалтерів установ і організацій, що фінансуються з районних бюджетів.

Керівництво міської ради, посадові особи місцевого самоврядування та патронатної служби ознайомлені з вимогами Закону України від 7 квітня 2011 року № 3206-VI "Про засади запобігання і протидії корупції" під розпис.

У звітному періоді були проведені перевірки діяльності комунальних підприємств Чернігівської міської ради в частині дотримання Законів України "Про засади запобігання і протидії корупції", "Про інформацію", "Про звернення громадян". Для усунення недоліків, які були виявлені у ході перевірки, керівникам комунальних підприємств постійно надається методична допомога.

Відповідно до статті 12 Закону України від "Про засади запобігання і протидії корупції" були здійснені організаційні заходи щодо своєчасного заповнення та подання посадовими особами структурних підрозділів Чернігівської міської ради, районних у місті рад, а також посадовими особами бюджетних установ, посадовцями та особами, уповноваженими на виконання організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків комунальних закладів Чернігівської міської ради декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2011 рік. Декларації були подані своєчасно та зберігаються відповідно до вимог діючого законодавства.

Відповідно до законів України "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про засади запобігання і протидії корупції", "Про зайнятість населення" та з метою відкритості у роботі органів місцевого самоврядування, удосконалення практики інформаційного зв'язку з громадськістю інформація про наявність вільних робочих місць (вакансій) щомісячно надсилалася до міського центру зайнятості, а у разі прийняття керівником рішення про проведення конкурсу на заміщення вакантних та/або тимчасово вакантних посад посадових осіб місцевого самоврядування – оприлюднювалася через офіційні засоби масової інформації (ТРА "Новий Чернігів") не пізніше, ніж за місяць до початку конкурсу.

Заміщення посад посадових осіб місцевого самоврядування проводилось на відкритій конкурсній основі відповідно до Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування", постанови Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 169 "Про затвердження порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців" (зі змінами) та з урахуванням вимог спільного наказу Головдержслужби України і Української академії державного управління при Президентові України від 10 травня 2002 року № 30/84 "Про затвердження загального порядку проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців" (зі змінами) та розпорядження Чернігівського міського голови від 8 листопада 2011 року № 213-р "Про затвердження Порядку проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад посадових осіб Чернігівської міської ради".

Кандидати на заміщення вакантних посад в установленому порядку були попереджені про обмеження, встановлені законами України "Про службу в органах місцевого самоврядування" та "Про засади запобігання і протидії корупції" щодо прийняття на службу в органи місцевого самоврядування та проходження цієї служби, а також про необхідність проведення спеціальної перевірки відповідно до статті 11 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" та на виконання Указу Президента України від 25 січня 2012 року № 33/2012 "Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування" (зі змінами).

З початку 2012 року в установленому порядку проведено 18 засідань конкурсної комісії, 22 переможці конкурсного відбору, а також 2 особи, які претендували на заміщення посади посадової особи місцевого самоврядування – радника міського голови (патронатна служба), за згодою, пройшли спеціальну перевірку та за її результатами були призначені на відповідні посади, ще 4 особи, які претендують на заміщення посад посадових осіб місцевого самоврядування, за їх згодою, в даний час проходять спеціальну перевірку.

Для висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування, надання можливості для ознайомлення із нормативно – правовими актами громадян, підприємств, установ і організацій усіх форм власності, громадських організацій рубрики на веб – сайті міської ради постійно оновлюються.

Звернень до керівництва Чернігівської міської ради від підприємств, установ і організацій усіх форм власності, громадських організацій, громадян щодо фактів корупції посадових осіб місцевого самоврядування не надходило.

З метою формування негативного ставлення громадян до проявів корупції і залучення громадськості до участі в антикорупційній діяльності в засобах масової інформації міста систематично висвітлюється інформація про заходи, що вживаються органами місцевого самоврядування в напрямку запобігання і проти дії корупції.

З метою ефективного використання бюджетних коштів, організації та проведення процедур закупівель, виконавчим комітетом Чернігівської міської ради утворено комітет із конкурсних торгів (рішення виконкому від 23.10.2010 року № 219 зі змінами).

Для упорядкування адміністративних процедур і надання адміністративних та інших публічних послуг, з метою зменшення кількості безпосередніх контактів громадян і представників юридичних осіб з посадовими особами місцевого самоврядування, рішенням сесії міської ради від 22.06.2012 року створено управління адміністративних послуг Чернігівської міської ради.

Здійснення заходів з попередження корупційних проявів мало певний профілактичний ефект. До керівництва Чернігівської міської ради інформації щодо притягнення за корупційні правопорушення посадових осіб місцевого самоврядування від правоохоронних органів м. Чернігова та Чернігівської області не надходило.


За інформацією відділу з питань діяльності правоохоронних органів міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини