Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 10:44:28

Чернігівщин : знакові події 2012 року

25.12.2012   14:05Агенцiя

5 січня, смт Сосниця – введення в дію виробничих потужностей заводу з виробництва паливного брикету ТОВ “Сосниця – брикет”. 6 січня, м. Носівка – відкриття терапевтичного відділення та відділення інтенсивної терапії Носівської ЦРЛ. 27 січня, м. Чернігів – відкриття травматологічного пункту Чернігівської міської лікарні № 2.

2 березня – у м. Корюківка презентовано “Мартиролог встановлених жертв Корюківської трагедії 1943 року”.

10 квітня, с. Олешня Ріпкинського району – урочистий пуск газогону до села.

12 квітня, м. Ніжин – після проведення реконструкції відкрито пологовий та операційний блоки Ніжинського пологового будинку.

24 квітня, м. Чернігів – підписання Меморандуму про співпрацю в галузі надання високоспеціалізованої медичної допомоги населенню між Чернігівською облдержадміністрацією і Національною академією медичних наук України.

19 травня, м. Новгород-Сіверський – літературно-мистецьке свято “Нетлінне „Слово…“”, міжнародний туристичний форум “Чернігівщина туристична – 2012”.

1 червня, Ічнянський район – відкрито лінію з виробництва ультрапастеризованого молока на ПАТ “Ічнянський молочно-консервний комбінат”.

5 червня, м. Чернігів – введено в дію нові споруди з очищення виробничих стічних вод на ПАТ “Чернігівське відділення “Сан ІнБев Україна”.

7 червня – офіційне відкриття після розбудови та реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску “Нові Яриловичі”.

8 червня – введено в експлуатацію другу чергу молочного комплексу на 500 корів ТОВ “Дружба Нова” Варвинського району.

26 червня, с. Морівськ Козелецького району – урочисте відкриття підвідного газопроводу високого тиску.

27–30 червня, с. Сеньківка Городнянського району – Міжнародний молодіжний фестиваль “Дружба-2012”.

6 липня, с. Олешня Ріпкинського району – свято Івана Купала “На Голубих озерах”, І Міжнародний фестиваль-конкурс авторської пісні.

19 липня, м. Ніжин – відкриття відремонтованої частини неврологічного відділення Ніжинської центральної міської лікарні ім. Миколи Галицького.

21 липня, с. Сокиринці Срібнянського району – урочисте відкриття підвідного газопроводу.

27 липня, м. Прилуки – введено в дію міні-цех з виробництва продукції з незбираного молока на ТОВ “Прилуцький хлібодар”.

14 серпня, м. Чернігів – презентація збірника матеріалів Міжнародної наукової конференції щодо діяльності партизансько-підпільного руху в Україні в роки Великої Вітчизняної війни.

18 серпня, смт Любеч Ріпкинського району – V Відкритий фестиваль традиційної слов’янської культури та бойових єдиноборств “Київська Русь”, відкриття пам’ятника “Малуша з князем Володимиром”, відкриття після реставрації пам’ятників архітектури: Кам’яниця П. Полуботка, ближня Печера Преподобного Антонія Печерського.

23 серпня, с. Довжик Чернігівський район – введено в дію першу чергу молочного комплексу у ПрАТ “Чернігівське племпідприємство” на 500 корів.

31 серпня, с. Соколівка Козелецького району – урочисте відкриття підвідного газопроводу.

Серпень – спортсменка з Чернігівщини Олена Костевич завоювала 2 бронзові медалі на ХХХ Олімпійських ігор в Лондоні з кульової стрільби.

1 вересня, смт Седнів Чернігівського району – відкриття Седнівського навчально-виховного комплексу.

27 вересня – відкриття Чернігівського міського центру малоінвазивної хірургії та лазерних методів лікування ока.

26 вересня, м. Чернігів – запрацював обласний Центр надання адміністративних послуг.

29 вересня, смт Седнів Чернігівського району – Всеукраїнське літературно-мистецьке свято “Седнівська осінь”, відкриття пам’ятника Федору Лизогубу.

Вересень – завершено будівництво другої черги елеваторів загальною потужністю 194 тис. тонн у ТОВ “Елеватор–Агро” Прилуцького району, у СТОВ “Інтер” – на 40 тис. тонн та першої черги у АХ “Росток Холдинг” на 2,5 тис. тонн, у ТОВ “Бахмачрегіон-постач” Бахмацького району – на 5 тис. тонн, введено в експлуатацію нові виробничі потужності по доробці та зберіганню зерна на 50 тис.тонн на Носівському ХПП.

2 жовтня, м. Чернігів – урочисте відкриття пам’ятника благовірному Ігорю – князю Чернігівському і Київському біля Спасо-Преображенського собору.

2 жовтня – введено в дію другу чергу молочного комплексу на 300 корів ТОВ АФ “Обрій ЛТД” с. Харкове Талалаївського району.

5–6 жовтня, смт Варва – на базі СТОВ “Дружба-Нова” відбулася II Міжнародна конференція “Системний підхід при запровадженні інформаційних та ресурсозберігаючих технологій у рослинництві”.

11 жовтня, с. Нова Басань Бобровицького району – відкриття новозбудованого приміщення ЗОШ І-ІІІ ступенів.

14 жовтня, м. Прилуки – відкрито амбулаторію загальної практики-сімейної медицини.

19 жовтня – відкриття підвідного газопроводу до с. Переяслівка Ніжинського району.

20 жовтня – відкрито нове фізіотерапевтичне відділення Менської ЦРЛ.

25 жовтня – введено в дію першу чергу елеватора на 2,1 тис. тонн у агропромисловій групі “Агротрейд” Борзнянського району.

Жовтень 2012 року – на виконання обласної Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012–2015 роки “Чернігівська громада” вперше виділено кошти обласного бюджету на підтримку проектів громадських організацій.

7 листопада – у рамках польового етапу робіт з демаркації на українсько-російському державному кордоні у пункті пропуску “Сеньківка” Городнянського району відбулося відкриття першого прикордонного знаку.

23 листопада, м. Чернігів – святкові заходи з нагоди 80-річного ювілею утворення Чернігівської області та 210-річчя Чернігівської губернії.

5 грудня, с. Сокиринці Срібнянського району – завершення будівництва та здача в експлуатацію вуличного газопроводу.

6 грудня, м. Прилуки – урочиста церемонія нагородження переможців та учасників V обласного конкурсу “Благодійник року” імені меценатів Тарновських.

Грудень – очікується, що за підсумками року Чернігівщина отримає найвищий за всю історію області урожай зернових культур – понад 2,9 млн. тонн зерна, в тому числі рекордний валовий збір зерна кукурудзи – 1,9 млн. тонн.

Протягом року – в області відкрито 8 дошкільних навчальних закладів, створено 7 навчально-виховних комплексів, а також реконструйовано приміщення дитячого садка у с. Яблунівка Прилуцького району.

Протягом року – відкрито 6 фізкультурно-оздоровчих клубів, в ході проведеного місячника по благоустрою відкритих ігрових та тренажерних майданчиків відремонтовано понад 600 спортивних споруд, на офіційних міжнародних змаганнях серед дорослих, юніорів і юнаків завойовано 75 медалей в 11 видах спорту, з яких 22 золоті. До складів збірних команд України включено 133 представники Чернігівщини з 28 видів спорту. За результатами виступів на ХХХ Олімпійських іграх у Лондоні область посіла 5-те місце в державі.

Протягом року – проведено низку міжнародних, обласних фестивалів та конкурсів: класичної музики “Сіверські музичні вечори”, молодих виконавців естрадної пісні та сучасного танцю “СіверТон”, молодіжний фестиваль пісні і танцю “Мистецькі барви”, духової музики ім. Юхима Баліна, обласний фольклорний фестиваль-конкурс ім. В. Полевика, обласне козацьке свято у м. Батурині, фестивалі слов’яно-варязької культури та історичного фехтування “Коровель-2012”, національних культур “Поліське коло”, обласний тур Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики “Червона рута”, фестивалі гітарної музики та інструментальної музики “Його величність кларнет”, Міжнародний фестиваль акторської жіночої творчості ім. М. Заньковецької.

Протягом року – було вивезено на утилізацію 341,9 тонн отрутохімікатів. Повністю очищено від непридатних пестицидів територію Бахмацького, Бобровицького, Городнянського, Козелецького, Коропського, Корюківського, Куликівського, Менського, Ніжинського, Н.-Сіверського, Ріпкинського, Сосницького, Талалаївського та Чернігівського районів.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.