Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 20 травня, 20:08:01

На старті – національний мультипредметний тест. Про найголовніше – на брифінгу в ОВА

10.05.2024   09:03Агенцiя

Менш ніж за тиждень – 14 травня – розпочнеться основна сесія національного мультипредметного тесту (НМТ).

 Про конкретну дату, час та місце його проведення зареєстровані учасники та учасниці можуть дізнатися у персональному кабінеті, куди вже направлені відповідні запрошення. Зокрема, на Чернігівщині йдеться про 7177 зареєстрованих (на 300 осіб більше, ніж минулого року), з яких 5956 – випускники поточного року та 1221 – випускники минулих років.

Такі дані озвучила під час брифінгу в медіацентрі ОВА директорка Київського регіонального центру оцінювання якості освіти Світлана Сакаєва, нагадавши особливості проведення цьогорічного тестування.

    «Для проходження тестів створено 21 тимчасовий екзаменаційний центр в 11 населених пунктах Чернігівської області. Прагнемо, щоб всі вони задовольнили потреби учасників НМТ, які отримали найближчий пункт тестування до свого місця проживання. Скарг з цього приводу наразі немає», – зауважила Світлана Сакаєва.

Заступниця начальника Управління освіти і науки ОДА Олена Соронович повідомила, що учасників тестування готові прийняти пункти у містах Бахмач, Бобровиця, Мена, Ніжин, Носівка, Прилуки, Чернігів та селищах Козелець, Короп, Ріпки, Талалаївка.

    «Затверджену мережу ми попередньо опрацювали на місцях, дуже ґрунтовно і виважено підійшовши до цієї роботи. Врахували всі фактори. Перш за все, головна увага була зосереджена на створенні безпекових умов. Але й продумали логістику, щоб надати можливість кожному учаснику вчасно доїхати до пункту тестування», – зазначила Олена Соронович.

Що мають пам’ятати учасники НМТ-2024

Змінено кількість сертифікаційних предметів. Цьогоріч їх чотири: три – обов’язкові (українська мова, математика та історія України), один – на вибір (іноземна мова, українська література, біологія, географія, фізика та хімія). Тестування поділено на два блоки: перший – українська мова та математика, другий – історія України та обраний предмет на вибір.

Допуск у пункт тестування – з 9:30 до 9:50. Щоб до нього потрапити, при собі потрібно мати документ, що посвідчує особу; сертифікат НМТ 2024 року та запрошення. Останні два – у персональному кабінеті. Загалом всі документи можуть бути в електронному вигляді. Якщо мають бути створені спеціальні умови – відповідний медичний висновок.

Саме тестування триватиме понад чотири години. Передбачена 20-хвилинна перерва, коли можна перекусити і просто відпочити. На виконання завдань з кожного предмета відводиться 60 хвилин. Проте учасник зможе самостійно розподіляти час між предметами одного блоку (а це – 120 хвилин). Повертатися до завдань з попереднього блоку – не можна.

Заборонено приносити небезпечні предмети або речовини, порушувати правила виконання сертифікаційної роботи (в тому числі спілкуватися між собою), користуватися будь-якими гаджетами та паперовими посібниками, калькуляторами.

Вживатимуться додаткові заходи щодо забезпечення  порядку під час проведення тестувань, зокрема застосовуватимуться металошукач (перед входом у пункт), відеоспостереження, вбудовані або зовнішні вебкамери на комп’ютерах.

Нагадаємо: хто не встиг зареєструватися на основну сесію, зможе це зробити 10-15 травня для участі у додатковій, яка запланована на 11-19 липня.

І наостанок: спікерки закликали всіх учасників не розголошувати місце і дату свого тестування, адже йдеться про колективну безпеку.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:34

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 7 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

На прикордонні Чернігівщини внаслідок ворожих обстрілів постраждав цивільний чоловік: поліція документує наслідки 09:27

18 травня, вдень росіяни завдали ударів по прикордонній Семенівській громаді Новгород-Сіверського району. Внаслідок атаки поранення отримав місцевий мешканець 1965 року народження. Його госпіталізували лікарі.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини жорстокого поводження з тваринами

Поліція Чернігівщини розслідує обставини жорстокого поводження з тваринами 09:25

17 травня до поліції надійшло повідомлення від 67-річного чоловіка про те, що в одному з мікрорайонів міста Чернігова кілька днів тому невідомі особи на вулиці розкидали отруту для тварин.

20 травня: цей день в Україні і світі

20 травня: цей день в Україні і світі 09:21

ДЕНЬ 817 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 817 RUSSIAN AGRESSION

Підтримка міжнародних партнерів України суттєва і лише набирає масштабу, – Володимир Кучма 11:26

Наразі Підтримка міжнародних партнерів України є дуже суттєвою. І вона набирає лише більшого масштабу. Такої думки голова Всеукраїнської асоціації громад Володимир Кучма.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини