Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 17 травня, 06:45:27

Заміна вікон, ремонт харчоблоків та укриттів – проєкти, що реалізуються у дитсадках і школах Чернігова

02.05.2024   10:09Агенцiя

Про роботу закладів освіти Чернігова й реалізацію проєктів щодо їх відновлення доповідав начальник міського профільного управління Василь Білогура на розширеній нараді в міській раді 30 квітня.

Ремонт харчоблоків у школах

Завдяки роботі фахівців управління освіти, вдалося досягти домовленостей щодо капітального ремонту харчоблоків у трьох школах, повідомив Василь Білогура.
    –  Це школа №13 – у рамках співпраці з «DICIDE», а також  №20 та 33 – з «ACTED». Передбачається не тільки капітальний ремонт харчоблоків, а й повне оновлення обладнання. Крім цього, у рамках співпраці з «ACTED» планується ще в дев'яти навчальних закладах точково, за їх запитом, оновити обладнання в харчоблоках.
Також профільне управління готує документи для участі в конкурсі на отримання державної субвенції для ремонту цих же приміщень  у школах № 1, 3, 11, 35.

– На рівні уряду прийняте рішення про виділення коштів на ремонт шкільних харчоблоків. Управлінням освіти розробляється документація для участі в конкурсі. Є питання про обов’язкове співфінансування (30%) за рахунок коштів громади міста. Ремонт харчоблоку із заміною обладнання є досить вартісним питанням. Приблизна вартість для одного харчоблоку, в залежності від розміру школи та його стану, може бути від 10 до 15 млн грн, – зазначив Білогура.

 Заміна вікон у трьох дитсадках
Проєкт реалізується благодійною організацією ADRA з фінансуванням від народу Тайваню. Планується замінити вікна у трьох ДНЗ – №35, 59, 69.

 
Відкриття дитсадка №68
У першій половині травня планується відновлення його роботи. Там, за підтримки UNICEF, завершуються роботи по облаштуванню найпростішого укриття. Також, за рахунок коштів бюджету Чернігівської тергромади, виконується поточний ремонт харчоблоку.

На сьогодні прийнято 70 заяв від батьків, які бажають виховувати своїх дітей у цьому закладі дошкільної освіти.

– Плануємо відкрити у цьому закладі дев’ять груп. Тому всі, хто бажає, можуть звернутися до завідуючої дитсадка. Загалом у дитсадках міста вільних місць – 1023, – додав керівник управління освіти.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку 14:37

Близько чотирьох тисяч дітей в Україні щороку залишаються без батьківського піклування. З війною ця проблема набула особливого значення. Діти, на жаль, втрачають батьків, але жоден заклад не здатен замінити дитині сім'ю, забезпечити тепло і родинний затишок, подарувати дитинство.

11 шкіл області – з власними сонячними електростанціями 14:22

Коштом французької організації «Електрики без кордонів» (Electriciens sans frontieres) 11 закладів освіти в дев’яти громадах Чернігівської області найближчим часом запустять власні сонячні електростанції.

У Чернігові відкрили набір на безкоштовні курси польської мови для дорослих: як зареєструватися? 14:19

У Чернігові на базі освітньо-культурного простору Гончаренко центр запустили набір на безоплатні курси польської мови для дорослих. Навчання повністю безоплатне, а опанувати мову можна як «з нуля», так і з середнього рівня.

97% роботодавців декларують, що готові взяти ветеранів на роботу 10:50

Для 39,4% ветеранів, чинних та майбутніх, одна з головних проблем у цивільному житті — труднощі з пошуком роботи.

Як обрати найкращий односолодовий віскі 10:37

Світ односолодового віскі надзвичайно різноманітний і захоплюючий. Цей напій вважається втіленням виноробних традицій та майстерності. Вибір віскі - це мистецтво, що вимагає певних знань та досвіду. Чи шукаєте ви напій для особливого вечора, чи хочете розширити свої горизонти, наші поради допоможуть вам зробити правильний вибір.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини