Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 30 квітня, 17:24:53

Питання, що стосуються освіти, розглянули під час загальноміської наради

05.10.2023   14:11Агенцiя

Про роботу закладів освіти, їх відновлення та відвідуванння дітьми, говорили на щотижневій нараді в міській раді третього жовтня.

Робота закладів освіти
Наразі в очному режимі працює 39 дитсадків, які відвідує загалом близько 3 700 дітей, та 30 шкіл, де здобувають освіту близько 22,5 тис. учнів та учениць. Зокрема, з цього тижня до офлайн-навчання повернулися ще кілька класів школи №20, оскільки завершилася певна частина відновлювальних ремонтних робіт. Залишилися роботи з благоустрою поза навчальними кабінетами, а також відновлення спортивної зали, повідомив начальник управління освіти Василь Білогура.
За його словами, у другій половині жовтня запрацює ще один дитсадок — №4, де також завершуються відновлювальні  роботи та облаштування укриття. Станом на сьогодні у закладах дошкільної освіти вільними залишаються близько 800 місць.
— Ми готові розглянути бажання батьків і допомогти влаштувати дітей у найкращий для них дитсадочок, —  прокоментував Білогура.

 Харчування дітей
Питання щодо організації харчування у закладах освіти постійно моніториться. Щодня в шкільних їдальнях годують близько 10 тис. дітей. Усі поточні питання вирішуються комунальним підприємством «Шкільне» у робочому порядку.
Серед робочих питань — необхідність оновлення обладнання харчоблоків у школах. Попри суттєві пошкодження закладів освіти під час бойових дій, серед пріоритетних завдань для роботи міської ради не тільки відновлення шкіл та дитсадків, а й їх модернізація.

— Харчоблоки більшості шкіл облаштовувалися у 60-х роках, у деяких — пізніше. Але це питання значних коштів. Наразі ми не розуміємо можливостей нашого бюджету у наступному році. Якщо відбудеться вилучення коштів з міського до держбюджету, тоді ми взагалі не зможемо говорити про харчоблоки, про відновлення закладів освіти, охорони здоров’я та всього іншого, і навіть про підтримання критичної інфраструктури, прибирання міста і забезпечення всіх соціальних послуг на рівні 2022-2023 років.

Наразі є дуже великі сумніви щодо наших можливостей у цьому напрямку, але думати про нього потрібно, оскільки, це один із пріоритетів для міста на наступний рік, але якщо у нас для цього будуть можливості, — говорить в. о. міського голови Олександр Ломако.

Вакцинація від кору
Також під час загальноміської наради була озвучена інформація про те, що до Чернігівської міської ради надійшов лист від ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», де головний державний санітарний лікар Чернігівської області пояснює, що процес вакцинації від кору «не провалений», він відбувається планово.

— Дуже добре. І ми згодні з тим, що процес з їхнього боку не провалений. Ми на цьому не наполягаємо. Коли я коментував відповідну постанову, мене більш цікавило не те, як відбувається процес вакцинації, який виконується спільно з сімейними лікарями, а те, що пункт постанови про відсторонення дітей від навчання вважаю таким, що не потрібний зараз на цьому етапі. І не правильно на цьому зараз акцентувати увагу. Ми врахували їхнє звернення до нас, але дітей ми все одно відсторонювати не будемо, — зазначив Олександр Ломако.

 

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Співпраця КП «Чернігівводоканал» з GIZ: серед проєктів – реконструкція водопроводу та передача нашому КП спецавтомобіля 15:22

На щотижневій розширеній нараді у міській раді 30 квітня обговорили питання щодо результатів співпраці комунального підприємства «Чернігівводоканал» з міжнародними партнерами, зокрема з німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Поліція розслідує обставини смертельної ДТП 15:19

Сьогодні близько 7-ї години ранку до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі неподалік від селища Березне Чернігівського району.

 Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси

Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси 15:17

Оперативники Ніжинського райуправління поліції під час санкціонованого обшуку в господарстві 54-річного ніжинця вилучили пістолети, гранату та набої.

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента

ІПСО російських спецслужб, аби розколоти українське суспільство: Ломако про позов жителя Чернігівщини на Верховну Раду, з вимогою оголосити вибори президента 15:15

Назвав ІПСО російських спецслужб і закликав політиків та громадських діячів утриматися від спокус бути використаними в інформаційній спецоперації країни-агресорки проти України.

Сума коштів на рахунку, яка доступна неплатникам аліментів для використання 15:12

16 тисяч гривень на місяць, і не більше, можуть витрачати громадяни, котрі ухиляються від сплати аліментів та відомості про яких внесені до Єдиного реєстру боржників https://erb.minjust.gov.ua/.