Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 08:18:03

Чернігівські військові провели заняття з мінної безпеки для школярів

04.09.2023   10:56Агенцiя

У Чернігові військові групи цивільно-військового співробітництва Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України провели заняття з мінної безпеки для дітлахів.

Ця ініціатива спрямована на підвищення обізнаності малюків щодо небезпеки, пов’язаної з мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Захід відбувся в рамках виконання програми, передбаченої Меморандумом про співпрацю між міською військовою адміністрацією, громадською організацією «Активне суспільство України» та місцевими силовими структурами.

Під час заняття дітям розповіли про ознаки вибухонебезпечних предметів та продемонстрували їм мультиплікаційний фільм, який вказував на основні властивості ВНП.

— Головною метою цих занять є зменшення числа летальних випадків та тілесних ушкоджень при виявленні вибухонебезпечних предметів в умовах війни, — розповів офіцер групи військово-цивільного співробітництва лейтенант Максим Ковальчук. — Також вони спрямовані на підвищення обізнаності дітей щодо можливих загроз їхньому  життю при взаємодії з такими небезпечними предметами.

Військові провели навчання з розпізнавання характерних ознак, які можуть свідчити про можливу належність підозрілого предмета до вибухового пристрою.  Головним завданням було розповісти дітям про уникання контактів  з такими «небезпечними іграшками».

Максим Ковальчук наголосив, що важливо унеможливити контакт дітей з такими предметами і водночас попередити їхні дії у разі знаходження «сюрпризів» від окупантів. Важливо пам’ятати, що в таких випадках в жодному разі не слід намагатися чіпати їх, адже це повинні робити лише досвідчені фахівці-сапери, які мають відповідний досвід.

Григорій Мазур, кореспондент АрміяInform

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини