Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:36:12

Основні аспекти діяльності старости та комунікація з жителями старостинських округів

11.03.2021   17:56Агенцiя

Саме про це йдеться під час чергового онлайн-навчання «Здійснення старостою своїх повноважень та пошук ефективних комунікацій із жителями старостинських округів».

Вебінар проводиться Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації 11–12 березня для старост старостинських округів територіальних громад області.

В перший день навчання його учасники ознайомилися з порядком  вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування; особливостями надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації та користування відповідними електронними сервісами.

В контексті висвітлення теми щодо надання соціальних послуг в громаді старости отримали роз’ясненням щодо прийому документів на оформлення субсидій, державних допомог, пільг та інших соціальних виплат. Водночас мова йшла про застосування інтегрованої інформаційної системи «Соціальна громада». Окрім цього, висвітлювалися заходи по впровадженню нової версії публічного сервісу «Реєстр територіальних громад».

Наступний блок питань стосуватиметься налагодження комунікації старост із жителями своїх округів. Вони дізнаються про способи налагодження ефективного спілкування під час особистого прийому громадян; комунікації з консультативно-дорадчими органами громади, громадськими об’єднаннями та представниками органів самоорганізації населення. Старости отримають практичні настанови щодо організації та  проведення загальних зборів громадян; подання петицій та місцевих ініціатив; аналізу проєктів рішень ухвалених місцевою радою та її виконавчими органами.

Учасники зустрічі дізнаються про останні новації нормативно-правової бази щодо діяльності старост; роль та місце локальних актів в унормуванні діяльності старост та основні тенденції розвитку інституту старост у найближчій перспективі.
 
Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.