Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:21:47

Припинення повноважень райдержадміністрацій та районних рад: що пропонує законодавець?

17.10.2020   18:25Агенцiя

Яким чином здійснюватиметься реорганізація райдержадміністрацій та районних рад в ліквідованих районах; питання дотримання прав їхніх працівників; куди підуть майно та кошти цих установ, – обговорювалися під час дистанційного навчання «Припинення повноважень райдержадміністрацій та районних рад як юридичних осіб публічного права: нормативно-правовий, організаційно-розпорядчий та інші аспекти перехідного періоду».

Захід проведений Центром підвищення кваліфікації 15 жовтня для працівників райдержадміністрацій та районних рад.

Поряд з окремими нормами чинного законодавства увага присутніх акцентувалася на положеннях законопроектів, якими регламентуватиметься порядок припинення повноважень районних рад та райдержадміністрацій.  

Зокрема, мова йшла про законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій" (№3651-Д).

В контексті формування рад новоутворених районів говорилося про приєднання рад ліквідованих районів, нюанси правонаступництва, майнових зобов’язань та повноваження комісій з реорганізації юридичних осіб. Водночас наголошувалося, що за радами колишніх районів в перехідному періоді також залишається низка повноважень, зокрема щодо виконання бюджетів та здійснення функцій розпорядників бюджетних коштів.

Далі висвітлювалися особливості утворення райдержадміністрацій нових районів, яке здійснюватиме Кабінет міністрів України. З огляду на це йшлося про заходи, які мають бути визначені Кабміном щодо реорганізації РДА нових районів,  формування їхніх штатів та умов оплати праці, правонаступництва майна, прав та обов’язків РДА в ліквідованих районах.

Водночас учасникам навчання дізналися про порядок та необхідний пакет документів, який подається державному реєстратору під час процедури державної реєстрації припинення юридичної особи та внесення змін до Єдиного державного реєстру.

Окрім цього, зупинилися й питаннях дотримання трудового законодавства під час припинення юридичних осіб публічного права. Говорилося про підстави та строки попередження працівників про звільнення, перелік необхідних виплат та компенсацій, умови нарахування вихідної допомоги та інші гарантії в разі припинення трудових відносин.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.