Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:47:41

Нові знання – нові можливості

19.08.2020   15:36Агенцiя

Скорочення з роботи в період карантину стало для жительки Козелеччини Ганни Барбарич стимулом до саморозвитку та відкриття нових можливостей. Вже є і перші досягнення, а саме: сертифікат міжнародного зразка, який безробітна отримала за успішне закінчення онлайн курсу на освітній платформі Coursera.

«Спочатку, коли потрапила під скорочення, думки були зовсім не оптимістичні, адже живу я в маленькому містечку Остер, де роботу знайти дуже важко, - розповідає безробітна. – За допомогою в працевлаштуванні вирішила звернутися до Козелецької районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості. Оскільки в той час був карантин, то зареєстрували мене дистанційно, зі своїм кар’єрним радником спілкувалася телефоном».

Під час чергової розмови якось Ганна сказала, що хотіла б підвищити кваліфікацію, вивчивши бухгалтерський облік та фінансову діяльність. До скорочення вона працювала економістом в Остерській міськраді. За порадою фахівця служби зайнятості Ганна прослухала 4 вебінари з різної тематики, на одному з яких дізналася, що міжнародна платформа Coursera відкрила через службу зайнятості безкоштовний доступ до освітніх програм для безробітних. І тоді вона вирішила скористатися такою можливістю і безкоштовно здобути потрібні знання.

«Вибраний мною курс - «Understanding Financial Statements: Company Position (Розуміння фінансової звітності: позиція компанії)» викладача Університету Іллінойсу в Урбана-Шампейн Кевіна Є. Джексона – допомагає зрозуміти фінансову звітність компанії, показує на які дані в звітності потрібно звернути увагу як інвесторам, так і працівникам, майбутнім чи наявним, - говорить безробітна. - Курс нескладний. Викладання ведеться англійською мовою з субтитрами, які в разі потреби можна перекласти за допомогою онлайн-перекладачів. Лекції прості й зрозумілі, засновані на практиці та досвіді реальних людей і розраховані на слухачів, які чують про фінансову звітність вперше. Пройдений курс не тільки поглибив мої знання з фінансової звітності, але й став гарною мовною практикою. В результаті навчання я отримала підсумкову оцінку 99% із 100 можливих».
 
Ганна вирішила не зупинятись на досягнутому і вже продовжила навчання за іншим напрямом. На Coursera обрала спеціалізацію Financial Management цього ж університету, яка складається з семи курсів, що дають змогу вивчити з нуля бухгалтерський облік за системою GAAP.

«Я переконана, що нові знання підвищать мою конкурентоспроможність на ринку праці і я швидко знайду роботу. До речі, вже маю декілька пропозицій і запрошень на співбесіду», - каже Ганна Барбарич.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.