Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 10:27:59

Школи Чернігова готуються до початку нового навчального року

15.07.2020   12:30Агенцiя

Про основні на сьогодні робочі питання в підготовці освітніх закладів Чернігова до початку навчального року тезово прозвітував 14 липня на щотижневій розширеній нараді в муніципалітеті керівник Управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура.

Відповідно до його інформації, на сьогодні:
    - значно пришвидшено ремонтні роботи у 3 школі ;
    - у 1 школі відбувається планова заміна системи опалення та утеплення;
     - у 19 школі капітальний ремонт басейну майже завершений, зараз відбуваються пусконалагоджувальні роботи;
    - у 11 колегіумі ремонт басейну продовжується;
    - ремонти туалетних кімнат у дитячих садочках – роботи фактично завершені. По школах, незважаючи на те, що фінансування не вистачає, підрядники виконують більше роботи, тому туалетів у цьому році буде зроблено більше.

 - Також по Новій українській школі розпочато завезення парт  для перших класів. Частково завезені проектори та екрани, і найближчим часом буде завозитися дидактика. Комп’ютерна техніка також буде завезена. Повністю готуємося до прийому дітей 1 вересня, - зазначив Василь Білогура.

Стосовно кількості бажаючих піти до перших класів, на сьогодні їх вже 2812, хоч тиждень тому ця цифра була 2792.  Для порівняння, минулого року першокласників у школах Чернігова було 3173. Є надія, що  до 1 вересня цифра ще трохи збільшиться, але все одно першокласників буде менше ніж у минулому році. І по кількості дітей у дитячих садочках можна побачити, що фактично впала народжуваність. Плюс до того - частина батьків не визначилася, як буде починатися навчання, тому, можливо, частина дітей залишаться у садочках ще на рік.

- Для нас насправді це досить серйозна загроза, більше ніж COVID-19 та інше. Тобто ми провалюємось фактично майже на 12%, - зазначив міський голова Владислав Атрошенко, коментуючи зменшення кількості дітей у Чернігові.

Разом з тим, загальна кількість учнів по освітніх закладах міста в цьому році значно не зменшиться, тому що випускається дітей менше ніж приходить на навчання. Але є вірогідність, що в наступному році їх буде значно менше, зауважив керівник управління освіти.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.