Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:21:39

"Школа здоров’я" знову відкрила свої двері

26.09.2019   08:06Агенцiя

Захід – масштабний медико-соціальний проект, спрямований на просвітницьку діяльність серед пацієнтів. І 24 вересня відбувся черговий осінній cет. Збиралися вже втретє. Заняття тривають щокварталу, опрацьовуючи найрізноманітніші теми.

Цього разу слухачам школи розповіли про імунопрофілактику інфекційних хвороб, акцент зробили на шляхах передачі гепатиту та методах, які дозволяють убезпечити себе від страшного захворювання, яке ще називають «тихим вбивцею».

Широке коло учасників зібрав урок оздоровчих вправ. Багато запитань було від слухачів під час уроку, присвяченому темі сезонного харчування.

Викладачами в школі стали лікарі загальної практики сімейної медицини: Олена Левченко, Олександр Янчук, Олена Суслова та лікар-терапевт дільничний Лілія Висоцька.

Як зазначила завідувач відділення первинної медичної допомоги населенню Наталія Шиліна, яка очолила захід, такій своєрідний лекторій та практичні завдання дозволяють покращити стан здоров’я та уберегтися від недуги. Про це свідчать позитивні відгуки пацієнтів.

– Робота лікарів спрямована на те, щоби люди стали уважніше ставитись до свого здоров’я. Захворювання легше попередити, аніж лікувати. У «Школі здоров’я» ми особливу увагу приділяємо профілактиці гіпертонічних, передракових захворювань та їхнього раннього виявлення, цукрового діабету, − прокоментувала фахівець.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини