Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:11:05

Відбулась XІ Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми розвитку територіальних громад"

18.04.2019   08:41Агенцiя

У науковому заході взяли участь викладачі вищих навчальних закладів міста Чернігова, аспіранти, докторанти, слухачі магістратури, студенти, представники органів державного і місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств та всі зацікавлені особи.

Метою даного заходу було здійснення обміну досвідом між студентами та вченими, висвітлення актуальних питань теорії та практики у досліджуваній галузі, а також сприяння формуванню наукових зв’язків між навчальними закладами та науковими установами.

Відкрив роботу конференції  директор Чернігівського інституту МАУП, кандидат економічних наук, доцент Мурашко Микола Іванович, який відзначив, що проведення наукових конференцій сприяє підвищенню якості професійної підготовки студентів та розширенню їх особистісних і професійних можливостей, оскільки наукові дослідження суттєво збагачують потенціал сучасного фахівця.

На пленарному засіданні учасників конференції привітав заслужений юрист України, перший заступник директора Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України, доктор юридичних наук Журавльов Дмитро Володимирович.

З програмними доповідями виступили: д.е.н., професор Чернігівського національного технологічного університету Іванова Н.В.; к.ю.н., академік Академії нотаріату України, приватний нотаріус ЧМНО Красногор О. В.; к.ф.н. Академії державної пенітенціарної служби Співак В.В.; к.е.н., доцент Чернігівського національного технологічного університету Перетятько Ю. М.; к.псих.н., доцент Академії державної пенітенціарної служби Дем’яненко Ю.О.
А також у конференції брали участь: викладачі та студенти Чернігівського інституту МАУП; Чернігівського національного технологічного університету; Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, Академії Державної пенітенціарної служби України, Чернігівського кооперативного коледжу та аспіранти і молоді вчені з різних міст України.

Доповіді учасників були згруповані за трьома напрямами, а саме: економічний (економічні науки), правовий (юридичні науки), соціально-гуманітарний (соціальні, гуманітарні та прикладні науки).

Учасники конференції розповідали про проблематику обраних ними тем, а також цілі і завдання, яких вони прагнули досягти у своїх роботах. Студенти показали свої нестандартні підходи до розв’язання  типових проблем, що викликало хвилю позитивних відгуків від професорів та доцентів на конференції. Учасники та гості конференції ставили запитання, які виникали під час презентацій, та отримували на них детальні роз’яснення та відповіді.

Кількість матеріалів, що були представлені до розгляду на міжнародній науково-практичній конференції засвідчила не лише про актуальність заявленої проблематики, але й здатність фахової спільноти сприймати виклики різноманітних проблем та якісно напрацьовувати шляхи їх подолання. Тому науковий захід зміг об’єднати погляди різних учасників.

Конференція відбулася в дусі дискусій з поміркованою полемікою та великим зацікавленням всіх присутніх.

Кожний учасник отримав сертифікат про участь у конференції.

Організаційний комітет щиро дякує учасникам та їх науковим керівникам за активну участь у роботі конференції.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини