Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 21:07:15

Пройшов перший з двох тренінгів "Публічні консультації як можливість впровадження належного діалогу "влада-громада"

30.11.2018   08:13Агенцiя

Тренінг проводить Громадянська мережа ОПОРА в рамках виконання проекту Відповідальне управління громадою спільно з Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створеним за підтримки Програми "U-LEAD з Європою".

Тренери - Наталія Висіканець та Зоя Лебідь.

Головна мета навчання - ознайомити учасників з інструментами ефективного залучення громадян до процесу ухвалення рішень.

Під час тренінгу обговорили такі питання:
- Що таке громадська участь та чому важливо залучати мешканців до процесу ухвалення рішень;
- Переваги та бар’єри залучення громадян до процесу ухвалення рішень;
- Законопроект «Про публічні консультації» та принципи належних консультацій;
- Тематика та учасники публічних консультацій;
- Інструменти публічних консультацій.

Учасники отримали посібники для організаторів процесів залучення громадян до ухвалення рішень та описані успішні приклади «Консультації, аналіз ситуації, спільне рішення: як залучати мешканців до розмови про місцеві справи».

Громадські консультації – це відкритий процес діалогу влади з мешканцями, що має на меті прийняття владою оптимальних рішень щодо суспільно важливих справ.

Захід відбувається в межах проекту «Відповідальне управління громадою» впроваджується Всеукраїнською громадською організацією «Громадянська мережа «ОПОРА» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» у партнерстві з Фундацією «Лабораторія соціальних досліджень та інновацій «Сточня» (Польща) та Громадською організацією «Подільська агенція регіонального розвитку».

   
Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.