Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:11:28

Чернігівщина напрацьовує стратегію розвитку малого та середнього бізнесу

04.04.2018   09:51Агенцiя

Як підвищити конкурентоспроможність та розвинути мережу підтримки малого та середнього підприємництва (МСП) говорили учасники четвертого Модуля «Програми з розробки та реалізації регіональних стратегічних документів, спрямованих на розвиток малого та середнього підприємництва», що реалізується у співпраці із проектом FORBIZ в рамках ініціативи EU4BUSINESS.

Наразі вже розпочався другий етап реалізації проекту FORBIZ, тобто робочі групи перейшли до розробки Планів заходів з реалізації документів, формування проектів та програм з розвитку МСП.

Нагадаємо, Чернігівську область було обрано для пілотування процесу формування та реалізації ефективної політики розвитку МСП, аби напрацювати єдині рекомендації для всіх регіонів України. Такий підхід, за переконанням профільних експертів, забезпечить узгодження регіональних та місцевих політик щодо МСП з кращими міжнародними практиками, а також з прийнятою Кабміном у травні минулого року національною Стратегією розвитку малого та середнього підприємництва в Україні на період до 2020 року.

Координатори робочих груп (представники органів влади та бізнес-спільноти), створених на рівні Чернігівської області, міст Чернігова та Ніжина, представили сьогодні стратегічні пріоритети та перелік завдань — потенційно можливих сфер реалізації проектів, а також карти стейкхолдерів, тобто зацікавлених сторін. Долучилася до роботи місцевий координатор Програми Світлана Полторацька — заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської ОДА.

Богдана Александрова-Ефе, старший консультант з питань політики МСП, FORBIZ (EU4Business): «Загалом програми фокусуватимуться на підтримці МСП в експорті та інтернаціоналізації бізнесу, доступі до фінансів, розвитку інновацій, запуску старт-апів тощо. Вже зараз маємо думати, як відбуватиметься реалізація запланованого. Не слід забувати про суб’єктів, які є невід’ємною частиною процесу. Якщо є ключові стейкхолдери, котрі не бажають долучатися до реалізації стратегії, потрібно продумати, як донести важливість запропонованих змін, навчитися комунікувати з ними».

Довідково. Проект технічної допомоги EU4Business|FORBIZ фінансується ЄC та впроваджується консорціумом GFA. Проект надає технічну підтримку Міністерству економічного розвитку і торгівлі України у галузі регуляторної політики та політики МСП. Його основна мета — створення сприятливого середовища для розвитку підприємництва, зокрема для представників малого і середнього бізнесу.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини