Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:51:07

НАТО українськім військовим

17.02.2018   09:25Агенцiя

У навчальному центрі «Промінь» відбулася урочиста церемонія, присвячена випуску слухачів курсів перепідготовки військовослужбовців, які навчалися за напрямом «Менеджмент перевезень» у смт. Гончарівське.

На тримісячних курсах, які були організовані громадськім об\'єднанням «Ліга офіцерів» здобули нову спеціальність 23 військовослужбовці місцевого гарнізону. Навчання відбувалось за фінансової підтримки НАТО.

Мета діяльності – підтримка в переході з військової до цивільної кар’єри військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань.

Слухачами курсів стали військовослужбовці, які підлягають звільненню в найближчий рік, а також колишні військовослужбовці, що залишили лави ЗСУ протягом останніх трьох років. Частина студентів – це офіцери, що залишили лави ЗСУ 10 років тому, а потім були мобілізовані й залучені до АТО.

Ці курси забезпечили колишнім військовослужбовцям не тільки професійну перекваліфікацію. Слухачі курсів отримали корисну інформацію щодо механізмів створення власної справи, а також допомогу в працевлаштуванні.

За минулий рік громадська організація «Ліга офіцерів» в Чернігівській області допомогла здобути нову спеціальність 47-ми колишнім військовослужбовцям.

Усього в рамках програми НАТО-Україна з перепідготовки  військовослужбовців за останні 10 років громадською організацією «Ліга офіцерів» перекваліфіковано на цивільні спеціальності більше 1700 осіб, понад 1200 слухачам курсів надано допомогу в працевлаштуванні.

На урочистому закритті курсів виступив та вручив сертифікати про закінчення навчання менеджер програми пан Крістофер Штаудт.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.