Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:06:23

Восьмий, останній сезон програми “Територія розвитку” гостинно приймав нових учасників

11.11.2017   10:45Агенцiя

20 активістів зі всієї України привезли 20 сміливих ідей, які разом з ініціаторами та командою професіональних тренерів програми, тепер маємо перетворити на життєздатні успішні проекти, що змінять на краще життя в конкретних локальних громадах. Для цього попереду ще рік навчання, багато спільної роботи, але початок покладено...

Перший семінар “Дизайн соціальної анімації” відбувся 4-7 листопада на заміській тренінговій базі “Санрайз”, що розташована в мальовничій місцині на березі річки Десна. В такій надихаючій атмосфері ми знайомились з учасниками та їх ініціативами. Всі презентовані проекти тепер є представлені на сайті “Добродел”  і весь наступний рік ми зможемо слідкувати за процесом їх реалізації ідей, модифікації, оновленням та успіхами активістів.

Для ефективної роботи з проектами, на семінарі автори ідей були ознайомлені з основними функціональними можливостями платформи  dobrodel.org.ua  її структурою та вимогами до публікацій. Отримали розуміння, яким чином завдяки платформі та її технічним поєднанням з соціальними мережами, можна залучати громаду, та широко інформувати про діяльність в рамках проекту.

Учасникам була надана можливість не лише проаналізувати, а виважено переосмислити загальний підхід до своїх ініціатив, їх просування та реалізації в громаді. Відтепер, у кожного автора проекту є два тижні на те, щоб  привести зовнішній вигляд справи на платформі “Добродел” та змістовну частину ідеї до бажаної, з урахування тих вимог та знать, які були отримані на семінарі.

Важливою частиною навчання, стала тема: “Впровадження інноваційних технологій і змін: як використовувати енергію супротиву.”  Занурення в розуміння цього питання, допомогло учасникам зрозуміти, що супротив це доволі природне явище для громади на етапі пропозиції та впровадження змін.  Тому, дії  активістів майже щоразу будуть зустрічати супротив людей, що звикли до старого укладу речей, не зважаючи на те на скільки корисні ваші пропозиції та щирі наміри. І, оскільки, практично кожна ініціатива стикається з цією перепоною, саме виважена робота з супротивом і залученням людей в активні зміни - стала однією з найбільших тем, якій ми приділили достатньо багато часу на семінарі.

Задля ефективної реалізації ініціатив кожна команда проекту повинна добре розуміти для кого впроваджує ідею, хто є цільовою аудиторію справи. Для цього на семінарі ми склали портрет цільової аудиторії кожного проекту. Навчалися як проводити аналіз ідей на відповідність потреб і цінностей ЦА, та виявляти проблему, з якою працює ініціатива. Розглядали та встановлювали причинно-наслідкові зв’язки виникнення проблеми та її розвитку. При цьому, опираючись на людей – тих, кого залучаємо до активної співпраці та участі, складати ключове повідомлення. Це мало бути таке повідомлення, що добре зрозуміле людям, має відгук на рівні їх потреб і допоможе залучати до активного життя в громаді.

Всі ці фундаментальні речі були пропрацьовано на семінарі та заклали основу для подальшої роботи наших учасників з ініціативами. Після семінару їх чекає домашня робота та активна праця з ініціативами на платформі “Добродел”. Результати виконання поставлених завдань і стануть основним показником і орієнтирами для експертів команди “Територія розвитку” при визначення тих учасників, хто продовжить роботу в програмі.

Це був семінар першого рівня “Території розвитку”, на якому ми закладали фундамент та  сформували вступне розуміння базових речей, що стосуються соціальної анімації: Хто такий соціальний аніматор та чим він відрізняється від лідера або просто активіста? І як власне бути соціальним аніматором для своєї громади. Створили спільне розуміння значення “локальна громада”, і того, що необхідно зробити, щоб вона розвивалась, “анімувалась” – іншими словами була активною и живою. Всі ці необхідні речі для усвідомлення відтепер є в скарбниці знань кожного учасника, для того щоб реально робити позитивні зміни та підвищувати соціальний капітал своєї громади. З цим і продовжуємо спільно рухатись до поставленої мети…

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини